Fabryki smaku Odcinek 8 (Sezon 4) - Tofu na nowo
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś serwujemy: trójczekoladowy sernik, krakersy w kształcie zwierzątek, idealnie chrupiące frytki ze słodkich ziemniaków i tofu w nowej odsłonie." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Dowiemy się, dlaczego trójczekoladowy sernik spełnia wymagania nawet największych miłośników czekolady. Poznamy niezwykłą rodzinną historię wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek i zajrzymy za kulisy produkcji idealnie chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Na deser odkryjemy nową odsłonę popularnej potrawy - znane od 2000 lat tofu z nudnego dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantną rozkoszą dla podniebienia."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny