"Kulinarne safari" w kuchnia+

Redakcja Telemagazyn
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe)
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe) mat. prasowe
Kuchnia australijska to twór niezwykle złożony. Wynika to zarówno z położenia geograficznego kontynentu, jak i jego historii. Gospodyni programu Maeve O’Meara odkrywa przed widzami świat kuchni australijskiej.

Przez wieki kuchnia tego kraju była niedoceniania. Obecnie zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych: kuchni rdzennych mieszkańców oraz osiedlających się tu przybyszów z innych kontynentów. Kuchnia australijska to prawdziwa kuchnia fusion, aspirująca obecnie do miana jednej z najlepszych kuchni świata. Zawdzięcza to m.in. ciekawym połączeniom smakowym i składnikom najlepszej jakości. Dominującymi wpływami są wpływy azjatyckie, a zwłaszcza kuchnia tajska, indonezyjska, indyjska, japońska, ponadto kuchnia amerykańska, gdyż swego czasu osiedliło się tutaj wielu Amerykanów, oraz kuchnia śródziemnomorska, sprowadzona przez Włochów, Hiszpanów i Greków.

W każdym z 13-tu odcinków gospodyni programu spotyka szefów kuchni, kulinarnych entuzjastów i ekspertów, którzy zdradzają receptury na wyśmienite potrawy rodem z Portugalii, Wietnamu, Maroko, Malezji, Grecji, czy Chin. Maeve w poszukiwaniu najlepszych produktów odwiedza lokalne targi z żywnością i specjalistyczne sklepiki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Styl życia

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn