"Kulinarne safari" w kuchnia+

Redakcja Telemagazyn
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe)
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe) mat. prasowe
Kuchnia australijska to twór niezwykle złożony. Wynika to zarówno z położenia geograficznego kontynentu, jak i jego historii. Gospodyni programu Maeve O’Meara odkrywa przed widzami świat kuchni australijskiej.

Przez wieki kuchnia tego kraju była niedoceniania. Obecnie zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych: kuchni rdzennych mieszkańców oraz osiedlających się tu przybyszów z innych kontynentów. Kuchnia australijska to prawdziwa kuchnia fusion, aspirująca obecnie do miana jednej z najlepszych kuchni świata. Zawdzięcza to m.in. ciekawym połączeniom smakowym i składnikom najlepszej jakości. Dominującymi wpływami są wpływy azjatyckie, a zwłaszcza kuchnia tajska, indonezyjska, indyjska, japońska, ponadto kuchnia amerykańska, gdyż swego czasu osiedliło się tutaj wielu Amerykanów, oraz kuchnia śródziemnomorska, sprowadzona przez Włochów, Hiszpanów i Greków.

W każdym z 13-tu odcinków gospodyni programu spotyka szefów kuchni, kulinarnych entuzjastów i ekspertów, którzy zdradzają receptury na wyśmienite potrawy rodem z Portugalii, Wietnamu, Maroko, Malezji, Grecji, czy Chin. Maeve w poszukiwaniu najlepszych produktów odwiedza lokalne targi z żywnością i specjalistyczne sklepiki.

Styl życia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Największy koszmar Duygu spełnia się na jej oczach! Yagmur tryumfuje

Największy koszmar Duygu spełnia się na jej oczach! Yagmur tryumfuje

Marieta Żukowska debiutuje z mężem na salonach! Jej ukochany to nie byle kto

Marieta Żukowska debiutuje z mężem na salonach! Jej ukochany to nie byle kto

Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn