Okrasa łamie przepisy Odcinek 279 - Ryby na wiosennym grillu

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa zaprasza widzów na pierwszego w tym roku wiosennego grilla. Ale tym razem nie będzie najbardziej popularnej karkówki, kiełbasy czy kaszanki. Na grill trafią ryby, a prezentowanepotrawy będą lekkie i świeże. Pieczenie ryb na grillu nie jest proste, bo łatwo przypalić czy uszkodzić ich delikatne mięso. Karol pokaże, jak je zabezpieczyć i jak grillować. Skupi się głównie na dodatkach, czyli sosach do ryb. Bo to właśnie wiosenne dodatki sprawią, że wiosenny rybny grill może zachwycić najwybredniejszego smakosza. Jakie potrawy przygotuje znany kucharz? Będą grillowane filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Będzie też makrela z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczonyw popiele okoń morski z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu
  • Ryby na wiosennym grillu