Pascal po polsku
Polska 2013
W programie kucharz Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Przedstawi pyszne propozycje z wołowiny, gęsi, kapłonów. Będą dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta.
Czas trwania:30 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Pascal po polsku w telewizji
Galeria
Twórcy
Pascal Brodnicki
Prowadzący
Opis programu
Czy polskie góry kojarzą się jedynie z Zakopanem, oscypkiem i góralskimi przyśpiewkami? Pascal odkryje przed nami nowe oblicze gór. Zaprosi nas w piękne Pieniny. Zapierające dech w piersiach krajobrazy, fantastyczne owoce leśne i wyśmienita jagnięcina, to wszystko zobaczycie w kolejnym odcinku naszego programu. Propozycja Pascala na początek to bliskowschodni akcent w polskich górach –tajine, czyli gulasz z jagnięciny z morelami, miodem i rozmarynem. Następnie obłędny suflet serowy podany z sałatą z żurawinowym dressingiem. A na koniec rozgrzewająca zupa z jagnięciny i warzyw. Pascal zauroczony naturalnym bogactwem polskich gór postanowił spotkać się z człowiekiem, który na darach natury zna się najlepiej. "Prowdziwek", bo tak o nim mówią okoliczni mieszkańcy z zapałem zbiera i przetwarza górskie zioła i owoce leśne. Musicie być świadkami tego niesamowitego spotkania! Szukacie porady jak domowym sposobem konserwować przetwory z owoców sezonowych, oglądajcie program Pascal po polsku a dowiecie się jak zrobić to sprawnie, tanio a przede wszystkim smacznie! Zapraszamy!