Spalony?

Polska 2011

Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie.

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn poradnikowy

Spalony? w telewizji

Opis programu

Faceci, sport i kuchnia... czy to mieszanka wybuchowa? Okazuje się, że niekoniecznie... Udowodni to pierwszy kulinarny program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego i smakosza Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. Program został stworzony specjalnie z myślą o męskiej części widowni Kuchni. tv. Co gotować i jeść, a czego unikać, by mieć sportową sylwetkę? Marcin Rosłoń z Tomkiem Leśniakiem będą gotować i rozmawiać o sporcie i zdrowej diecie. Wymienią się sposobami na kuchenne triki i sportowe zagrywki. Szef kuchni zdradzi wiele przepisów, które z pewnością przypadną do gustu facetom. Mało tego, nawet Ci, którzy zawsze uważali, że jeśli chodzi o gotowanie to najlepiej wychodzi im herbata, znajdą w programie receptury "łatwo powtarzalne". Gospodarze programu zajmą się też tematami "mało wygodnymi". Bo czy ktoś wie, ile trzeba przebiec albo zrobić przysiadów po zjedzeniu paczki chipsów i wypiciu kilku piwek z kolegami w trakcie meczu, by spalić puste kalorie? Marcin Rosłoń jest komentatorem piłkarskim CANAL+ od 2000 roku. Jego domeną są ligi polska i angielska. Studiował dziennikarstwo. Był zawodowym piłkarzem, w 2006 roku z zespołem Legii Warszawa zdobył tytuł Mistrza Polski. Czas wolny spędza z rodziną, jest szczęśliwym tatą małej Marysi. Jak sam mówi, uwielbia "biegać, gotować i jeść". Jego ulubionym sportowcem jest koszykarz Steve Nash. Marcin Rosłoń jest miłośnikiem muzyki rockowej, szczególnie zespołów Red Hot Chili Peppers i Stone Temple Pilots. Jego ulubionymi książkami są "Buszujący w Zbożu" J. D Salingera oraz "Hrabia Monte Christo" Aleksandra Dumasa. Tomasz Leśniak jestem rodowitym krakowianinem. Uczył się sztuki gotowania w najlepszych krakowskich restauracjach. Po raz pierwszy stanowisko szefa kuchni objął w wieku 19 lat. Gotował dla głów państw i drużyn piłkarskich mieszkających w krakowskim hotelu Sheraton m.in. Realu Madryt i Celtic Glasgow. Od 2006 roku jest szefem kuchni reprezentacji Polski w piłce nożnej.