StacjeKuchnia+ HD23.05.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 23.05.2010 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 23.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 00:50 Wiosenne atelier smaku Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do wiosennej kuchni. Potrawy pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. 01:25 Barman Serial animowany 01:35 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 02:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:25 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 02:50 Jak Piotr przykazał Odcinek 4 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:15 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:45 Po-smak Turcji Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 04:20 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:45 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 05:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 05:30 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 06:10 Po-smak Turcji Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:00 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:15 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:55 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 09:35 Mammaryla Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 10:00 Smakosze w dziczy: Hiszpania Serial dokumentalny Thomasina Miers i Guy Grieve, schodząc z utartego szlaku, docierają do ciekawych miejsc w Hiszpanii. Andaluzja, Kastylia i Galicja to przystanki w ich podróży. 10:30 Food Miles - żywnościokilometry Film dokumentalny Autorzy szukają odpowiedzi na pytania dotyczące rozwoju globalizacji, jej wpływu na rynek spożywczy oraz kondycję środowiska naturalnego. 11:25 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 11:55 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 12:25 Niebiańska kuchnia Serial dokumentalny Mike Robinson prowadzi pub "The Pot Kiln" położony na wsi w Wielkiej Brytanii. Jego lokal jest dowodem na to, że restauracja nie musi znajdować się przy ruchliwej ulicy w centrum metropolii. 12:35 Tobie i Matt Serial dokumentalny Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca. 13:30 Adam po pracy Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Nie tylko brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Aktorka Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren eksplorują kuchnię przodków. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż do różnych okresów. 15:05 Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 16:10 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 16:40 Czego nie wiecie o... Magazyn kulinarny 17:05 ImprezuJEMY! Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 17:35 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 17:50 Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię Serial dokumentalny Marco Pierre White podejmuje się przygotowania uczty dla ponad 200 osób, w trakcie której chce promować brytyjską kuchnię. Wyrusza w podróż po kraju, aby znaleźć najlepsze produkty i przepisy. 18:40 Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 19:30 Kudłacze na motorach Poradnik 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 21:05 Czerwony jak pomidor Film dokumentalny Istnieje ponad siedem tysięcy gatunków pomidorów. Początkowo przez wielu Europejczyków pomidor były uważany za roślinę trującą. Hodowano go w ogrodach w celach dekoracyjnych. 22:00 Wino Serial dokumentalny 23:00 ● Trwa