StacjeKuchnia+ HD07.02.2011 Kuchnia+ HD - Program TV na 07.02.2011 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 07.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 01:00 Przepis na życie Serial dokumentalny Program prezentuje sylwetki znakomitych szefów kuchni, których programy kulinarne biją rekordy popularności, a książki sprzedają się w milionowych nakładach. 01:10 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:00 Wino Serial dokumentalny 02:10 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 03:10 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:40 Jak Piotr przykazał Odcinek 1 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:05 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:30 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 05:20 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 6 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 06:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 06:15 Po-smak Turcji Odcinek 3 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:45 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 07:15 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 07:45 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15 Kalifornia w butelce Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 09:20 Jean-Francois Piege - opowieści kuchenne Film dokumentalny Jean-François Piege zarządza restauracją w prestiżowym hotelu Crillon w Paryżu, którego gośćmi są: znani aktorzy, politycy, koronowane głowy. Proponuje gościom klasyczne dania w nowej odsłonie. 09:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:00 Kalifornia w butelce Odcinek 3 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 12:00 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 12:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Nie tylko brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Aktorka Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren eksplorują kuchnię przodków. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż do różnych okresów. 13:20 Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 14:20 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 15:20 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 15:50 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 16:40 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 17:10 Wędrówki Minga Serial dokumentalny Ming Tsai podróżuje do Stanów Zjednoczonych, Meksyku, Turcji, na wyspy Bahama i Karaiby. Spotyka się z z ludźmi, którzy zdradzają mu tajniki swojej pracy. W każdym odcinku przygotowuje jedno danie. 17:20 Czego nie wiecie o... Magazyn kulinarny 17:50 Przekręty Jamiego Olivera Rozrywka W programie Jamie Oliver, najsłynniejszy brytyjski kucharz, robi to, co lubi najbardziej - gotuje dla przyjaciół. 18:20 Natura kuchni polskiej Magazyn 18:50 Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 18:55 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 19:25 Tytuł na widelcu Magazyn Ola Lazar prezentuje książki kulinarne, na które warto zwrócić uwagę. Pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować. 19:55 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 20:00 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 20:30 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 21:30 Rick Stein i owoce morza Serial dokumentalny Rick Stein postanowił ponownie odwiedzić miejsca, w których bywał, jeszcze raz przygotować wyśmienite dania z owoców morza. Odwiedza Bretanię, Francję i Australię. 22:00 Rick Stein i owoce morza Serial dokumentalny Rick Stein postanowił ponownie odwiedzić miejsca, w których bywał, jeszcze raz przygotować wyśmienite dania z owoców morza. Odwiedza Bretanię, Francję i Australię. 22:30 Jamie w domu Magazyn kulinarny Jamie jest zafascynowany zdrowym jedzeniem, lubi gotować w domu, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Najchętniej sięga po owoce i warzywa, które udało mu się wyhodować we własnym ogródku. 23:00 Koszer macher Odcinek 10 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 23:30 ● Trwa