TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia13.04.2013 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 13.04.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 13.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Poniedziałek 20.05 Wtorek 21.05 Środa 22.05 Czwartek 23.05 Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Archiwum Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 00:30● Trwa Świat na talerzu Serial dokumentalny Nici Wickes prezentuje szeroką gamę międzynarodowych produktów i pokazuje techniki kulinarne, których nauczyła się od kucharzy w odległych zakątkach globu. 01:00● Trwa Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 01:30● Trwa Mammaryla Odcinek 2Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 02:00● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:30● Trwa Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 2Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 03:00● Trwa Kuroniowie rozgryzają Odcinek 9Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:30● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00● Trwa Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:30● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show05:00● Trwa Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:30● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 06:00● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 1Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 06:30● Trwa Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 06:45● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 07:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30● Trwa Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 08:25● Trwa Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 09:20● Trwa Trzy gwiazdki Film dokumentalny Przewodnik Michelina to jeden z najbardziej znanych i zarazem najstarszych przewodników kulinarnych. Wyznacza on standardy oraz ocenia bary i restauracje, które warto odwiedzić. 10:15● Trwa Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki Magazyn kulinarny Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają kuchnię staropolską, często myloną z kuchnią chłopską. Zaprezentują przepisy sprzed wieków, które do tej pory mogą święcić triumfy na naszych stołach. 11:50● Trwa Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 12:20● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 1Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 13:15● Trwa Świat na talerzu Serial dokumentalny Nici Wickes prezentuje szeroką gamę międzynarodowych produktów i pokazuje techniki kulinarne, których nauczyła się od kucharzy w odległych zakątkach globu. 13:30● Trwa 15 minut Jamiego Magazyn poradnikowy Jamie Oliver pokazuje, jak przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki w 15 minut. Przypomina też dobre przepisy oraz kilka sprytnych sztuczek. 14:00● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 14:30● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show15:00● Trwa Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 15:30● Trwa Smak Grenlandii Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 16:35● Trwa Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 17:35● Trwa Wrzenie Serial dokumentalny Mark McEwan zabiera widzów do świata cateringu. Pokazuje, w jaki sposób zorganizować imprezę dla wymagających klientów, zadbać o każdy jej szczegół. 18:00● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show18:30● Trwa Operacja: kolacja Serial dokumentalny19:00● Trwa Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 20:00● Trwa Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 21:00● Trwa Żywieniowa rewolucja Jamiego Olivera Odcinek 3Sezon 2Serial dokumentalny Jamie Oliver, po batalii na rzecz zdrowego jedzenia, którą stoczył w Wielkiej Brytanii, przeprowadza rewolucję w Stanach Zjednoczonych. Chce zmusić Amerykanów do zmiany nawyków żywieniowych. 22:00● Trwa Korzenny szlak Film dokumentalny Mało kto zdaje sobie sprawy z ogromnej roli, jaką w kształtowaniu historii świata odegrały przyprawy. Szlaki handlu przyprawami miały udział w migracjach wielu cywilizacji. 23:00● Trwa