StacjeKuchnia+ HD28.12.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 28.12.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 28.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Jakubiak lokalnie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 00:50 Cook news Magazyn kulinarny 01:20 David w Europie Odcinek 6 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 01:30 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 02:00 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 02:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 03:00 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:30 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:00 Ł'apetyt Odcinek 3 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 04:30 Maryla al dente Odcinek 5 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 05:00 Przez dziurkę od sera Odcinek 9 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:15 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 05:30 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Posmak świata: Sri Lanka Odcinek 1 Magazyn kulinarny Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. 06:00 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 6 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 06:30 Mammaryla Odcinek 7 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Top Chef: mistrzowie Real tv Dwunastu cenionych szefów kuchni będzie rywalizowało o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę pieniężną w wysokości 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. 08:15 Powrót do River Cottage Odcinek 4 Serial dokumentalny Hugh Fearnley-Whittingstall zaprasza ponownie na swoją farmę, by pokazać walory życia blisko natury. W 1998 roku szef kuchni przeniósł się z Londynu do River Cottage. Z czasem gospodarstwo się rozrosło, 09:15 Między kasą a zapleczem Serial komediowy 09:35 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 10:00 Jakubiak lokalnie Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 10:20 Gorycz czekolady Film dokumentalny 10:50 Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 11:55 Annabel Langbein: kuchnia w stylu wolnym Magazyn kulinarny Annabel Langbein zaprasza do Nowej Zelandii. Program jest źródłem nie tylko kulinarnych inspiracji, ale też pięknych widoków. 13:00 David w Europie Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 13:30 Tetsuya Wakuda - droga do doskonałości Film dokumentalny 14:00 Podróż przez smaki Chin Odcinek 6 Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 14:55 Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 15:50 Przez dziurkę od sera Odcinek 11 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 16:45 Jakubiak lokalnie Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 17:05 Luke Nguyen w dorzeczu Mekongu Odcinek 1 Serial dokumentalny Australijczyk wietnamskiego pochodzenia, właściciel restauracji "The Red Lantern" Luke Nguyen zabiera widzów w kulinarną podróż po kraju przodków. Widzowie poznają aromaty i smaki dorzecza Mekongu. 17:30 El Bulli - kuchnia to sztuka Film dokumentalny Szef kuchni hiszpańskiej restauracji El Bulli przemienił gotowanie w dzieło sztuki. Lokal otwarty jest 6 miesięcy w roku, a przez kolejne 6 grupa ekspertów pracuje nad stworzeniem nowej karty menu. 18:00 Cook news Magazyn kulinarny 19:55 Czy drakońska dieta mnie wykończy? Serial dokumentalny Doktor Anu Bhatia udowodni, że wszystkie błyskawiczne diety zamiast pomagać w uzyskaniu zgrabnej sylwetki i dobrego samopoczucia jedynie sieją spustoszenia w organizmie. 20:05 Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 21:00 Kalifornia w butelce Odcinek 2 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 21:55 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 22:05 Jakubiak lokalnie Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 22:55 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 4 Sezon 3 Serial dokumentalny Anthony Bourdain wybiera się w podróż po najbardziej intrygujących miejscach na świecie i smakuje rzeczy, których niejeden człowiek nie będzie miał okazji skosztować przez całe życie. 23:25 ● Trwa