StacjeFood Network21.10.2020 Food Network - Program TV na 21.10.2020 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 21.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 11 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam dociera do Boise w stanie Idaho, gdzie czeka go nie lada wyzwanie. Na początek zatrzyma się w Big Jud's, barze serwującym potężne burgery z kotletami wielkimi jak talerze. 00:15 Farma Kingów Odcinek 4 Sezon 4 Serial dokumentalny Joe ma kreatywny pomysł na przemieszczanie ich rosnącego asortymentu mięsa w marketach. Jednak czy podejmuje słuszną decyzję, wykonując tak dużą transakcję bez konsultacji z innymi 00:50 Tajemniczy klient Odcinek 11 Sezon 10 Real tv Czasami właściciel restauracji podejrzewa personel o różne przewinienia - kradzieże, kłamstwa, złe traktowanie gości czy lenistwo. Na pomoc może wezwać tzw. tajemniczych klientów, by ujawnili zarzuty. 01:45 Akcja: Restauracja! Odcinek 3 Sezon 13 Inny Dwaj eksperci z dziedziny gastronomii w ciągu sześciu dni mają dokonać metamorfozy podupadającej restauracji. Ich celem jest doprowadzenie odnowionego lokalu do sukcesu. 02:15 Szef kuchni poszukiwany Odcinek 9 Sezon 2 Serial dokumentalny Słynąca ze świetnych steków restauracja Precint w Cincinnati w stanie Ohio poszukuje nowego szefa kuchni, który utrzyma wysoki status restauracji i stworzy menu dla nowego pokolenia klientów. 03:15 Polowanie na torty Odcinek 5 Sezon 3 Magazyn kulinarny Na swoje szesnaste urodziny Kendelle chce takiego tortu, który jest hołdem dla muzyki, teatru i sztuki. Jednakże jej mama pragnie dla córki ciasta odpowiedniego dla małego dziecka. 04:15 Polowanie na torty Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Narzeczeni wyobrażają sobie taki tort weselny, który będzie pasował do zimowego motywu ich ślubu. Na tym jednak kończy się ich zgodność, bo ona chce piętrowego tortu ozdobionego soplami i klejnotami, a on woli techniczne gadżety. 04:45 Rewolucja na talerzu Odcinek 7 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pasztety, podawane jako przystawka, danie główne, na ciepło lub na zimno cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Na ogół są jednak tłuste. Pasztety zaproponowane w programie będą chude, soczyste i zdrowe. 05:15 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 26 Magazyn kulinarny Sok z brzozy, Mikołaj dowiaduje się, kiedy i jak zbierać ten wartościowy i pyszny napój oraz jak wykorzystać go w kuchni. Na talerzu Mikołaja goszczą mlecze i pędy sosny w towarzystwie boczku z dzika. 05:50 Pyszne 25 Odcinek 2 Sezon 4 Magazyn kulinarny Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować dania za jedyne 25 złotych. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. 06:25 Wiem, co jem Odcinek 10 Sezon 4 Magazyn poradnikowy W kolejnych odcinkach programu prowadząca wskaże widzom, jak rozpoznać rzeczywiście zdrową i odżywczą żywność znajdującą się na półkach sklepowych, obnaży też chwyty specjalistów od marketingu i reklamy. 06:55 Zamiana szefów kuchni Odcinek 2 Reality show Autorzy zamieniają szefów kuchni z baru mlecznego i warszawskiej restauracji. Ceviche Bar to nowoczesna restauracja. W Płocku, przy jednej z najpiękniejszych ulic starego miasta mieści się Bar Tumska. 07:30 Impreza u Giady Odcinek 4 Sezon 5 Magazyn Giada ma wiele pomysłów na udaną zabawę. Począwszy od wyboru tematu, przez menu, dekoracje i słodkie upominki dla gości. Najlepsze plany rodzą się w jej kuchni, która jest sercem każdej imprezy. 08:30 Molly gotuje na farmie Odcinek 11 Sezon 5 Magazyn kulinarny Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. 09:00 Molly gotuje na farmie Odcinek 12 Sezon 5 Magazyn kulinarny Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. 09:30 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 13 Sezon 20 Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 10:00 5 składników Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenia zabiera niewiele czasu. 10:30 Sztuka mięsa Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak zdradza przepis na grillowane kotleciki cielęce z pikantną konfitura agrestową i plackami ziemniaczanymi z kapustą kiszoną. Robi też wolno pieczone żebra wołowe z pastą z bakłażana i pomidorami z grilla. 11:00 Sztuka mięsa Odcinek 5 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak przygotowuje schab cielęcy pieczony w cieście francuskim z ziołami, a także mozzarellę zapiekaną w szynce z pesto z rukoli. 11:35 Sztuka mięsa Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak udaje się na Śląsk. Na tradycyjny "ślonski łobiod" proponuje zrazy ze smażonymi kopytkami oraz gulasz cielęcy na placku ziemniaczanym. 12:05 Sztuka mięsa Odcinek 7 Sezon 3 Magazyn kulinarny Trzeci sezon programu, w którym Tomasz Jakubiak podpowiada, jak przyrządzać potrawy mięsne, by wydobyć z nich 100% smaku. Kucharz odwiedza także lokalnych hodowców oraz najciekawsze restauracje. 12:35 Iron Chef: Ameryka Odcinek 21 Sezon 10 Real tv Iron Chef, czyli Geoffrey Zakarian staje do pojedynku z Sheą Gallante - szefem kuchni restauracji Ciano w Nowym Jorku. Kulinarny pojedynek sędziuje Michael Ruhlman, Candice Kumai i Martin Yan. 13:05 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 8 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam Richman podróżuje do San Francisco w stanie Kalifornia. Pierwszy posiłek zjada w Taqueria La Cumbre, której burrito wyróżnia się rozmiarem na tle większości meksykańskich restauracji. 14:00 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 9 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam podróżuje do Springfield w stanie Illinois. W D'Arcy's Pint próbuje lokalnego przysmaku, zwanego "Podkową" - potężnej kanapki z frytkami, zanurzonej w stopionym serze. 14:30 Pyszne 25 Odcinek 4 Magazyn kulinarny Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować dania za jedyne 25 złotych. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. 15:00 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 8 Sezon 4 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanych produktów. Zajmuje się też testowaniem przedmiotów codziennego użytku. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 9 Sezon 4 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanych produktów. Zajmuje się też testowaniem przedmiotów codziennego użytku. 16:15 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 10 Sezon 4 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 17:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 1 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 17:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 2 Sezon 3 Rozrywka Gościem programu jest Sylwia Bomba, która zdradza swoje przepisy na kulinarne afrodyzjaki: deser lodowy w czekoladowej kuli oraz paellę z owocami morza i szparagami. 18:05 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 3 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 18:40 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 4 Magazyn kulinarny Agata i Małgosia, które prowadzą pracownię cukierniczą, często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. W programie okaże się, jak poradzą sobie z pomysłami klientów. 19:10 Patenciary Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 19:40 Przepis na sukces Odcinek 2 Magazyn kulinarny "Kuchnia Funkcjonalna" na warszawskiej Saskiej Kępie pachnie lasem. Katarzyna Meller pomaga szefowi kuchni w przygotowaniu żołędziowej zupy i cremu brulle o smaku szyszki. 20:15 Prosta kuchnia Goka Wana Odcinek 5 Sezon 1 Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 21:45 Prosto z Japonii Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Sarah wraz z szefem kuchni restauracji z Kalifornii sprawdza, jak kilka prostych składników może sprawić, że dania będą smaczne i aromatyczne. 22:15 Kuchnia meksykańska dla każdego Odcinek 2 Sezon 4 Magazyn kulinarny Marcela Valladolid, szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, przygotowuje świeżą porcję meksykańskiego jedzenia i dzieli się prostymi przepisami. 22:45 Smaki Portoryko Magazyn kulinarny Szef kuchni Tino Feliciano zabiera widzów na kulinarną wyprawę po Puerto Rico, w celu odkrycia unikatowych smaków i tradycji tej ziemi. 23:15 ● Trwa