StacjeFood Network06.01.2021 Food Network - Program TV na 06.01.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 06.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:15 Farma Kingów Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:45 Tajemniczy klient Real tv Właściciel Taverna Mazi w Seattle prosi Charlesa, aby ten zbadał plotki, jakoby członkowie personelu oferowali klientom poszukiwanie duchów w restauracji. 01:45 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:15 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:00 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym czwórka mistrzów kucharskich prezentuje swoje umiejętności przed jury. Sędziowe eliminują kolejnych uczestników aż do wyłonienia zwycięzcy programu. 03:45 Mordercza kuchnia Reality show Uczestnicy programu otrzymują kwotę 25 tysięcy dolarów, którą mogą albo zaoszczędzić, albo przeznaczyć na sabotowanie poczynań rywali i zwiększenie szans na swoje zwycięstwo. 04:30 Rewolucja na talerzu Odcinek 4 Magazyn kulinarny Mielony. Każda kobieta marzy aby być piękną i szczupłą. Jednak wszyscy lubimy dobrą kuchnię. Czy można jeść szybkie i smaczne dania, a przy tym zachować zgrabną sylwetkę? 05:15 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 19 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 05:50 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:20 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:25 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 06:55 Kuchnia czynna całą dobę Odcinek 1 Sezon 1 Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 07:30 Kuchnia czynna całą dobę Odcinek 2 Sezon 1 Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 07:45 Więcej niż gotowanie Magazyn kulinarny 08:00 Uczta Smolletów Odcinek 1 Magazyn kulinarny Smollettowie zdradzają swoje rodzinne sekrety na przepyszne dania - od przepisów na wykwintną kolację po potrawy, które wykarmią dużą grupę ludzi. 08:30 Amy Schumer uczy się gotować Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, jak zrobić latkes, czyli żydowskie placki ziemniaczane z sosem jabłkowym, a także sałatkę z fenkułu z selerem. Poznają też przepisy na tradycyjnego smażonego kurczaka oraz wykwintne przegrzebki. 09:00 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 10:00 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 10:30 Kolekcja smaków Odcinek 2 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 10:56 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 11:00 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 11:30 Sztuka mięsa Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak przygotowuje kilka dań z wołowiny, by ukazać, jak prawidłowo się z nią obchodzić w kuchni. Odwiedza także hodowcę krów, który zdradza, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa. 12:00 Sztuka mięsa Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Bieszczady. Autorzy odwiedzają Grzegorza Sowę i odkrywają tajniki hodowli owiec. Widzowie dowiedzą się, czym charakteryzuje się baranina oraz jagnięcina, 12:30 Wielki casting Food Network Reality show Food Network wybiera prowadzącego do polskiej edycji programu "Człowiek kontra jedzenie". 21. śmiałków zmierzy się z niezwykłymi wyzwaniami jedzeniowymi na ringu w Hali Gwardii. 13:00 Starcie na żarcie Film dokumentalny Kamil i Maciek, którzy zostali wyłonienie podczas "Wielkiego castingu Food Network", jadą do Radomia. Odwiedzają kultowe miejscówki i próbują najeść się do syta, mając do dyspozycji 40 złotych. 14:00 Zamiana szefów kuchni Odcinek 2 Reality show Autorzy zamieniają szefów kuchni z baru mlecznego i warszawskiej restauracji. Ceviche Bar to nowoczesna restauracja. W Płocku, przy jednej z najpiękniejszych ulic starego miasta mieści się Bar Tumska. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Kolekcja smaków Odcinek 1 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 17:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 17:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 18:05 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 18:40 Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 19:10 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 19:40 Przepis na sukces Magazyn kulinarny Katarzyna Meller odwiedza "Starą Kuźnię" na Mazurach - miejsce, w którym można poczuć atmosferę polskiej wsi. Sztandarowym daniem, oprócz sernika, który jest przysmakiem Kasi, jest serce jagnięce. 20:15 Londyńska rewolucja Magdy Gessler Film dokumentalny Magda Gessler postanowiła podbić Wielką Brytanię. Widzowie zobaczą przygotowania do uroczystego debiutu jej "White Goose Bistro", w której serwowane będą głównie tradycyjne polskie potrawy. 21:45 Bardzo głodny Francuz Odcinek 1 Serial dokumentalny Raymond Blanc odwiedza miejsce, gdzie dorastał: położone na wschodzie Francji Franche-Comte. Tam przygotuje proste, ale pożywne dania z lokalnych składników. 22:45 ● Trwa