StacjeFood Network16.02.2021 Food Network - Program TV na 16.02.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 16.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Wojna na ciasta Odcinek 9 Real tv Sędziowie wspólnie z gośćmi oceniają ciasta przygotowane przez przyszłych mistrzów cukiernictwa - pyszne, wyszukane dzieła sztuki. 00:15 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 01:15 Tajemniczy klient Odcinek 2 Sezon 1 Real tv Czasami właściciel restauracji podejrzewa personel o różne przewinienia - kradzieże, kłamstwa, złe traktowanie gości czy lenistwo. Na pomoc może wezwać tzw. tajemniczych klientów, by ujawnili zarzuty. 01:45 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:15 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:15 Mordercza kuchnia Reality show Uczestnicy programu otrzymują kwotę 25 tysięcy dolarów, którą mogą albo zaoszczędzić, albo przeznaczyć na sabotowanie poczynań rywali i zwiększenie szans na swoje zwycięstwo. 04:10 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:10 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 05:40 Szczypta smaku Magazyn kulinarny Agata i Olga będą wspominać swoje smakowite wakacje. Spragnione słońca sięgną do przepisów, które zdobyły podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. 06:15 Bosonoga Contessa: powrót do klasyki Magazyn kulinarny Ina Garten jest zwolenniczką nauczania technik gotowania, niż korzystania z gotowych przepisów. Gospodyni dzieli się z widzami tajnikami przyrządzania smakowitych dań. 06:45 Codzienne gotowanie z Sunny Anderson Magazyn kulinarny Sunny Anderson pokazuje widzom, jak wykorzystać niedrogie i dostępne składniki, trochę fantazji i wspomnień przywiezionych z podróży, by przygotować pyszne domowe jedzenie. 07:15 Codzienne gotowanie z Sunny Anderson Magazyn kulinarny Sunny Anderson pokazuje widzom, jak wykorzystać niedrogie i dostępne składniki, trochę fantazji i wspomnień przywiezionych z podróży, by przygotować pyszne domowe jedzenie. 07:45 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 08:15 Wielka uczta z Ching Odcinek 7 Sezon 1 Serial dokumentalny Ching-He Huang nadaje drugie życie przepisom, które mają 5000 lat. Spotykając się z szefami kuchni, Ching łączy niesamowite smaki z przeszłości z nowoczesnością opartą na klasycznych recepturach. 08:45 Jedzenie marzenie Odcinek 6 Magazyn kulinarny Damiano Carrara, sędzia programu "Bake Off Italy", ujawnia anegdoty, które towarzyszyły realizacji marzenia jego życia, od przybycia do Stanów Zjednoczonych, po otwarcie trzeciego sklepu. 09:15 Upiekło się w Vermont Magazyn kulinarny Gesine Prado jest cukiernikiem samoukiem. Kocha pieczenie tak bardzo, że założyła szkołę cukierniczą w swoim mieście. W programie zdradza widzom swoje patenty na dania. 09:50 Gotowanie z miłości Magazyn kulinarny Dobry posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, idealnym sposobem na wspólne spędzenie czasu. Serial pokazuje, jak piękne może być gotowanie dla innych. 10:20 Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 10:50 Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 11:25 Przyślij przepis Odcinek 6 Magazyn kulinarny Autorzy wybierają się na Kaszuby, do Chmielna. Na początku poznają przepis na zupę rybną Moniki. Do zupy Honorata upiekła chleb z mąki razowej i żytniej. 11:55 Przyślij przepis Odcinek 5 Magazyn kulinarny Dominika zaprasza znajomych na ognisko. Na świeżym powietrzu zagniata ciasto drożdżowe, formując bułeczki, które upiecze nad ogniem. Robi także szaszłyki z ziemniaków, boczku, buraka i cebuli. 12:25 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 13:00 Kolekcja smaków Odcinek 7 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 13:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:00 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:30 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 15:00 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 17:00 Sztuka mięsa Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pokaże, jak zrobić pieczone żeberka, które poda z domową sałatką colesław, a miłośnikom boczku pokaże, jak zrobić pyszną roladę z boczku z ziołowym pesto i pieczone ziemniaki. 17:35 Sztuka mięsa Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek odwiedza dobrego znajomego Ryszarda Tomaszewskiego oraz szefa kuchni Wojciecha Harapkiewicza, którzy o dziczyźnie wiedzą wszystko. Razem z Wojtkiem zrobią pasztet. 18:05 Sztuka mięsa Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek pokaże jak zrobić pyszną pieczoną kaczkę w glazurze z pomarańczy i sosu sojowego. Do kaczki poda szybką sałatkę z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich. Na koniec pokaże jak zrobić konfitowane faszerowane kacze uda. 18:40 Kucharze pomagają Program dokumentalny Relacja z wydarzenia charytatywnego "Kucharze pomagają", zorganizowane w Sopocie przez Tomka Jakubiaka. Program ukazuje przygotowania kolacji w Grand Hotelu i festynu na stadionie leśnym w Sopocie. 19:10 Sielskie życie Cykl reportaży Cykl prezentuje tereny wiejskie jako miejsca, w których mieszkają społeczności i jednostki, wpływające aktywnością na ich rozwój. Pasjonaci realizują się m.in. w działalności kulturalnej. edukacyjnej. 19:40 24h w kulinarnym piekle Odcinek 7 Rozrywka Rosyjski restaurator Aram Mnatsakanov, właściciel luksusowych lokali w Sankt-Petersburgu, odwiedza rosyjskie restauracje, których właściciele nie radzą sobie z zarządzaniem biznesem. 20:45 Pojedynek o fartuch w Las Vegas Odcinek 1 Real tv Anne Burrell prowadzi rozmowy kwalifikacyjne z ośmioma starannie dobranymi szefami kuchni na stanowisko szefa kuchni w nowej restauracji w Flamingo Resort and Casino w Las Vegas. 21:45 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Mike Symon pokazuje, jak przekształcić ulubione składniki w niezwykłe i przepyszne dania. Demonstruje potrawy, które smakiem, wyglądem i kreatywnością zasługują na 6 z plusem. 22:45 Turniej mistrzów kuchni Odcinek 5 Real tv Guy Fieri zaprosił szesnastu najlepszych szefów kuchni USA do wzięcia udziału w rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co muszą ugotować, dopóki Guy nie zakręci kołem z hasłami. 23:15 ● Trwa