Pascal po francusku
Odcinek 2 Magazyn kulinarny
Ulubiony kucharz Polaków i najlepszy towar eksportowy Francji zabierze widzów TVN Style do kraju, którego kuchnia uznana została za światowe dziedzictwo i wpisana na listę UNESCO. Witajcie w rodzinnych stronach Pascala. Pascal zabierze widzów na Lazurowe Wybrzeże, do Prowansji i Paryża. W krainie owoców morza, lawendowych pól, pachnących słońcem warzyw i multikulturowej kuchni, Pascal przygotuje proste i smaczne dania, w tym - prowansalską zapiekankę, filety rybne - ulubioną potrawę rybaków z Marsylii - i pieczone morele z migdałami. Nie zabraknie tradycyjnych przepisów na słynne francuskie desery i oryginalną sałatkę nicejską. Oprócz gotowania Pascal zbada temat "polskich winniczków na francuskim rynku", sprawdzi jak smakują prażone larwy w Nicei i dowie się, gdzie powstaje najdroższy na świecie ser. Zapraszamy na smakowitą podróż! Bon appétit i bon voyage!