Smakuj świat z Pascalem
Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny
Pascal Brodnicki niczego się nie boi. Gotował wśród gepardów, kroił na masce starego samochodu oraz próbował steku z zebry. Tym razem wybrał się na wielkie smakowanie świata na Zanzibar, Sri Lankę, do Indii oraz Namibii. Podróżowanie i gotowanie nigdy mu się nie znudzą. Uwielbia przyrządzać rozmaite potrawy na ulicznych straganach, w afrykańskich wioskach czy pośród zanzibarskich skał. Na Sri Lance zaanektował jako kuchnię fragment plaży. Nie było łatwo. Czasem słonie podkradały mu składniki. Pascal uwielbia smakować lokalne przysmaki. W Delhi zatrzymał się na dłużej przy stoisku z plackami "paratha", w zanzibarskiej wiosce jadł ryż z kokosem, a w Namibii spróbował steku...z zebry. Smakuj świat z Pascalem" to nie tylko kulinaria. Prowadzący odwiedził sierociniec słoni na Sri Lance, karmił gepardy w Afryce i wspinał się na palmę kokosową w Indiach. W Bombaju został nauczycielem i uczył dzieci języka polskiego. Na Zanzibarze polował na ośmiornicę na środku oceanu. Wszędzie jego pasja i pozytywna energia przyciągały tłumy obserwatorów.