Smakuj świat z Pascalem
Odcinek 2 Sezon 2 Magazyn kulinarny
Meksykański sos guacamole, greckie tzatziki, portugalskie bacalhau, gruzińskie pierogi chinkali. Druga seria programu "Smakuj świat z Pascalem" będzie bardzo różnorodna i smakowita. Tym razem na gastronomicznej mapie programu "Smakuj świat z Pascalem" znajdą się: Gruzja, Madera, Kreta i Meksyk. Prowadzący z dala od turystycznych szlaków nie zawaha się spróbować lokalnych specjalności. Baranie jądra, naleśniki z mrówkami, jeżowce to tylko początek jego kulinarnych degustacji. Egzotyczna kuchnia zainspiruje Pascala do przygotowania niezwykłych dań, które bez problemu będzie można odtworzyć w każdej polskiej kuchni. Widzowie dowiedzą się, jak zrobić gruziński gulasz, grecką sałatkę choriatiki, portugalską zupę rybną caldeirada i meksykańską enchiladę. ""Smakuj świat z Pascalem" to nie tylko program kulinarny, ale także przygodowy. W kolejnej serii kucharz nie pójdzie na łatwiznę. Będzie polował na ośmiornice w Morzu Libijskim, łowił ryby szpady u wybrzeży Madery oraz sprzedawał chleb w gruzińskiej piekarni. W trakcie swoich podróży spotka także azerskich wędrowców, którzy dadzą mu schronienie przed burzą i nauczą, jak robić gruzińskie szaszłyki. Odwiedzając meksykańską rodzinę pozna tajny przepis na zupę z kamienia, a w Grecji nauczy się, jak najlepiej przyrządzić...baranią głowę.Życzymy smacznego świata z Pascalem.