Wszystkie smaki fermentacji Odcinek 5 - Sztuka powolności

Flavors of Fermentation, Korea Południowa 2020

Streszczenie odcinka

Koreańska seria o fermentowaniu pokarmów i potrawach, które dla nienawykłego podniebienia i wrażliwych oczu mogą stanowić nie lada wyzwanie. Fermentacja jest jedną z najstarszych metod konserwowania żywności, popularną zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku. Na Grenlandii przyrządza się mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina. Seria nie dla wrażliwych oczu i żołądków.

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Wszystkie smaki fermentacji w telewizji

Galeria

Sztuka powolności
Sztuka powolności
Sztuka powolności
Sztuka powolności
  • Sztuka powolności
  • Sztuka powolności
  • Sztuka powolności
  • Sztuka powolności