Jedzenie odgrywa dość ważną rolę w serialu "Hannibal". Na planie pracują więc stylistka jedzenia, Janice Poon i znany w USA szef kuchni, José Andrés. Dbają oni o to, aby potrawy prezentowane na ekranie wyglądały prawdziwie i smakowicie.
Twórca serialu Bryan Fuller chciał wiedzieć, jakie części ludzkiego ciała można jeść. Okazuje się, że... wszystkie. Zadaniem Janice Poon jest to, aby kompozycje z jedzenia, które pojawiają się na planie, pasowały do charakteru Hannibala. Dania z ludzkiego mięsa to tak naprawdę wieprzowina.
CZYTAJ TAKŻE:
GILLIAN ANDERSON DOŁĄCZY DO OBSADY SERIALU "HANNIBAL"
"HANNIBAL" - PRZECZYTAJ RECENZJĘ
- Trochę mnie drażni, gdy niektóre wnętrzności są zastąpione zimnym makaronem, ale przynajmniej możemy powtarzać ujęcie do woli - wskazuje Mads Mikkelsen, odtwórca roli Hannibala Lectera.
- Goście Lectera zachwycają się potrawami, a nie mają pojęcia, z czego są zrobione. Zastanawiam się jednak, jak smakuje ludzkie mięso. Myślę, że Hannibal jest tak doskonałym kucharzem, że każdy byłby smaczny - przyznaje natomiast Caroline Dhavernas, grająca Alanę Bloom.

Wideo