"SZTUKA MIĘSA" SEZON 2 - PREMIERA W NIEDZIELĘ, 17 MARCA, O GODZINIE 13:15 NA ANTENIE FOOD NETWORK
Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami. Pieczona rolada z boczku z miętowym pesto i smażonymi ziemniaczkami, faszerowane konfitowane udko z kaczki z sałatką z fasolki szparagowej i buraczków, a może pita z marynowaną wołowiną, domowym humusem i czerwoną cebulą? Prowadzący pokaże widzom jak w prosto przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.
W pierwszym odcinku Tomek Jakubiak skosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 kilometrów od Warszawy - Karczmie Guča. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Porozmawiamy o serbskich kulinariach i przygotujemy jagnięcinę na szpadzie. Z kolei w swojej kuchni Tomek pokaże widzom, jak zrobić doskonałą pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami.
