Fabryka jedzenia Odcinek 10 (Sezon 3) - Słodkie i kwaśne

Food Factory, Kanada 2021

Streszczenie odcinka

Autorzy podglądają linię produkcyjną, na której powstają słynne amerykańskie przysmaki o ponad stuletniej historii - minibatoniki Clark. Widzowie zobaczą, jak są one kąpane w czekoladowym wodospadzie, aby następnie wjechać w kilkunastometrowy tunel chłodzący. Poznają tajniki masowej produkcji tradycyjnej sałatki ziemniaczano-jajecznej. Dowiedzą się, dlaczego ciasto francuskie w serowych przysmakach jest nacinane. Ponadto w programie zaskakujące połączenie - czipsy ziemniaczane z mleczną czekoladą.

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

Galeria

Słodkie i kwaśne
Słodkie i kwaśne
Słodkie i kwaśne
  • Słodkie i kwaśne
  • Słodkie i kwaśne
  • Słodkie i kwaśne