Fabryka jedzenia USA Odcinek 8 (Sezon 2) - Parmezanowy kurczak

Food Factory USA, USA 2021

Streszczenie odcinka

W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w jednej partii wytwarzanych jest prawie pół miliona pastylek. Dowiemy się również, czemu zawdzięczają swój pyszny smak miniaturowe gofry z jasnopomarańczowym nadzieniem. Odwiedzimy też zakłady, w których produkowane są piersi kurczaka z parmezanem. To włoskie danie inspirowane jest rodzinnym przepisem.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia USA w telewizji

Galeria

Parmezanowy kurczak
Parmezanowy kurczak
  • Parmezanowy kurczak
  • Parmezanowy kurczak