Fabryki smaku Odcinek 20 (Sezon 4) - Skok w sok
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Dziś prezentujemy: wielką wytwórnię soku i firmę produkującą ciasto na pizzę. A na deser: cukierki kuszące tęczą smaków i profiterolki z kremem. "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Odwiedzimy Florydę, gdzie mieści się wytwórnia soku pomarańczowego, która co roku przetwarza 100 milionów pomarańczy. Poznamy sekrety rodzinnej firmy, która każdego dnia produkuje 2,5 miliona kulek ciasta na pizzę. Sprawdzimy też, jak powstają cukierki kuszące tęczą smaków i niebanalnym charakterem. Na deser natomiast zaprezentujemy kalifornijskie przedsiębiorstwo, które każdego dnia produkuje ponad milion profiterolek z kremem."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny