Fabryki smaku Odcinek 21 - Oliwkowy dryl

Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: nadziewane oliwki, 12 tysięcy tortellini dziennie, baguettini z pestkami dyni i żurawiną oraz probiotyczne napoje jogurtowe." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Odkryj, jaką drogę muszą pokonać oliwki, by trafić z gałęzi do słoika, i co jest potrzebne, by każdego dnia powstało 12 tysięcy apetycznych tortellini. W tym odcinku przyjrzymy się także wypiekowi chrupiących baguettini z pestkami dyni i żurawiną oraz dowiemy się, w jakim momencie dodać kultury bakterii, by powstały smakowite probiotyczne napoje jogurtowe."

Czas trwania:22 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl
  • Oliwkowy dryl