Fabryki smaku Odcinek 22 - Zjem dżem

Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: zaskakująco tradycyjny croissant, dżem truskawkowo-rabarbarowy, idealnie przyprawiony farsz i sos z 3 milionów pomidorów." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Dowiedz się, dlaczego nowoczesne piekarnie wypiekające croissanty wciąż korzystają z tradycyjnych metod. Tym razem odkryjemy też, co jest kluczowe przy produkcji dżemu truskawkowo-rabarbarowego i w jaki sposób dzięki mieszalnikowi do przypraw powstaje wyjątkowo smaczny farsz. A na koniec 3 miliony pomidorów przetworzonych na sos pomidorowy."

Czas trwania:22 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem
  • Zjem dżem