Fabryki smaku Odcinek 23 - Pułapka na musy

Food factory, Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: bajgle z nadzieniem serowo-jagodowym, woda wydobywana z podziemnych źródeł i pyszny tort z musem cytrynowym. Plus rentgen w kuchni!" "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Zobacz, jak pyszne bajgle stają się jeszcze lepsze dzięki nadzieniu serowo-jagodowemu i dlaczego rentgen przydaje się przy pieczeniu. Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaką drogę musi pokonać orzeźwiająca woda źródlana wydobywana z głębokości 55 metrów, by trafić do twojej szklanki? A może wiesz, dlaczego z tortem wypełnionym musem cytrynowym trzeba się delikatnie obchodzić?"

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy
  • Pułapka na musy