Kuchenne rewolucje Odcinek 13 (Sezon 17) - Bistro "No i fajnie", Zgierz
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Kuchenne Rewolucje po raz 17.! Kultowy program cieszy się niesłabnącą sympatią widzów. To wszystko dzięki wyjątkowej, charyzmatycznej i jedynej w swoim rodzaju Magdzie Gessler. Niezastąpiona Magda Gessler wyrusza w Polskę, aby pomóc właścicielom restauracji rozwiązać ich problemy. Jedna z najsłynniejszych restauratorek w Polsce doskonale wie, jak wymagającym zadaniem jest prowadzenie własnego biznesu i co zrobić, aby odnieść sukces. Każdy odcinek jest inny, bo różne są miejsca, bohaterowie, ich historie, problemy oraz okoliczności. Kto w tym sezonie odważy się zaprosić Magdę Gessler do swojej kuchni? Jakich zmian trzeba będzie dokonać, o czym szczerze porozmawiać, jaką krytykę przyjąć, aby otrzymać znak jakości Magdy Gessler? Jednym z takich miejsc będzie Sieradz, gdzie "Kuchenne Rewolucje" pojawią się po raz pierwszy. Własną restaurację postanowiło tam założyć rodzeństwo. Mężczyzna ma wykształcenie gastronomiczne, kobieta zaś wiele wiary w umiejętności ukochanego brata. Wspólny biznes pochłonął ich wszystkie oszczędności, dodatkowo wzięli także kredyt. Niestety, mało urozmaicone, barowe menu nie przyciągnęło gości, a lokal świeci pustkami. Co poszło nie tak i czy uda się zmienić tę sytuację? Na trasie podróży Magdy Gessler pojawi się także Grudziądz. W pięknym, zabytkowym budynku powstała restauracja założona przez małżeństwo. Niestety, po śmierci męża, z pełnym oddaniem lokal prowadzi matka z synem. Pomimo starań, wkładów finansowych oraz ogromnego zaangażowania, restauracja upada. Czy Magda Gessler odnajdzie przepis na sukces? W Krakowie zaś, pomimo sprzeciwu rodziny, powstaje restauracja zapalonej organizatorki wystawnych kolacji dla przyjaciół oraz miłośniczki dobrej kuchni. Sama miłość do gotowania i dobry smak nie wystarczą jednak, aby prowadzić biznes. Pochłonięta pracą właścicielka nie ma czasu dla rodziny, która od początku przeczuwała kłopoty, zaś lokal przynosi głównie straty. Jak zakończy się ta historia? Zgierz "No i fajnie" W niewielkim Zgierzu na jednym z osiedli znajduje się maleńkie bistro "No i Fajnie". Właścicielką tego miejsca jest Ola, która jeszcze jako uczennica, przechodząc tędy zapewniała swoją koleżankę, że kiedyś w tym budynku będzie prowadzić kawiarnię. Ola jest uparta i rzeczywiście dopięła swego - otworzyła tutaj własny lokal, najpierw jako kawiarnię, ale w odpowiedzi na potrzeby klientów szukających jedzenia, kawiarnia zamieniła się w bistro. Bistro otworzyła Ola, ale od początku prowadzi je wspólnie ze starszą siostrą Anną oraz jej mężem i córką. Obie siostry są ze sobą mocno związane, ponieważ Anna adoptowała Olę jako nastolatkę po śmierci rodziców. Wszyscy mieli obawy co do powodzenia tego przedsięwzięcia, ale Ola się uparła i ona też wymyśliła nazwę "No i Fajnie" i jak zawsze mogła liczyć na pomoc siostry. Jednak prowadzenie bistro wcale nie okazało się takie fajne. Anna uważa, że to kolejna fanaberia Oli, ale bardzo angażuje się w prowadzenie lokalu. Niestety obie nie zawsze się zgadzają, tak więc bistro jest podzielone na dwie połowy - jedna jest urządzona przez Annę, druga połowa przez Olę. Podobnie jest w menu, chociaż obie chciałyby gotować śląskie potrawy mamy, każda z nich inaczej pamięta ich smak, tak więc w bistro odbywają się niekończące się dyskusje na temat smaku potraw, ich wyglądu i w ogóle wszystkiego, co dotyczy i lokalu i też spraw rodziny oraz podziału obowiązków między Olą i Anną. Z tych dyskusji jednak niewiele wynika, ponieważ kondycja finansowa "No i fajnie" jest co raz gorsza, klientów jest co raz mniej. Oli często brakuje pieniędzy na opłacenie rachunków, brakuje też już motywacji do pracy. Dlatego cała rodzina liczy na przyjazd Magdy Gessler, która mogłaby pokazać co zmienić w ich bistro.
Czas trwania:70 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Rozrywka/Reality show