Kuchnia dwudziestolecia Odcinek 16 - Bazar, targ i fałszerstwo

Polska 2022

Streszczenie odcinka

W okresie międzywojennym na bazarach i targach fałszowano wszystko. Były też miejsca, gdzie nie fałszowano żywności i można było tam kupić mięso najwyższej jakości. Były to żydowskie jatki na warszawskiej Pradze. Obok mięsa, można tam było nabyć cieszące się dużą popularnośćią podroby. Program zaczynamy od nereczek duszonych. Fałszowanie to nie tylko zastępowanie dobrych produktów złymi, to także zastępowanie jednych potraw przez drugie. Maria Disslowa w książce "Jak gotować" pisze o wielu fałszywych potrawach. Kolejną potrawą w tym odcinku programu jest fałszywy szczupak z cielęciny.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Kuchnia dwudziestolecia w telewizji

Galeria

Bazar, targ i fałszerstwo