Wielka Brytania

Streszczenie odcinka

Poznajcie nieustraszonego szefa kuchni Kirana Jethwa, który w poszukiwaniu nowych smaków dla kreowania wyjątkowych potraw wyrusza w świat na karkołomne często wyprawy. Współczesna kuchnia jest oparta w dużej mierze na przetwarzanej żywności i fastfoodach. Nasz prowadzący ma misję odkrywania fascynujących naturalnych składników i ekstremalnych metod ich pozyskiwania na całym świecie. W tym celu przemierza świat od Afryki do Ameryki Łacińskiej przez Azję. Spotyka się z niezwykłymi ludźmi i zmienia swoje ciężko zdobyte "żniwo" w przepyszne potrawy. Dla Kirana im trudniejsze wyzwanie, tym lepszy smak przygotowanego dania. W Nepalu będziemy świadkami ryzykownej wyprawy w góry po najwspanialszy miód świata. Do Boliwii wybierzemy się na żniwa liści koki, które będą wykorzystane do potrawy z polędwicy lamy, kawioru, kukurydzy i penisa byka. W Mongolii Kiran przemierzy zamarzniętą pustynię, by upolować dzikiego królika. Na improwizowanej, mini-ciśnieniowej kuchence upichci przepyszne ciasto z piersi swej zdobyczy z orzechową kruszonką. Podróżuj po całym świecie i obserwuj jak Kiran, tworzy niesamowite i pyszne dania inspirowane lokalnie. W tej serii Kiran Jethwa zaprasza na specjały z Boliwii, Chin, Etiopii, Nepalu, Bangladeszu, Mozambiku, Peru, Mongolii, Sri Lanki i Borneo.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Łowca smaków w telewizji

Galeria