Mateusz Gessler i jego potrawy na święta
Święta Bożego Narodzenia za pasem, a ich nieodłącznym elementem są wyjątkowe potrawy. Kucharz, restaurator i juror programu "MasterChef junior", Mateusz Gessler zdradził, bez jakich dań nie wyobraża sobie wigilii.
Okazuje się, że to wcale nie tradycyjny karp jest tą rybą, która pojawia się na wigilijnym stole Mateusza Gesslera. - Trudno mi sobie wyobrazić święta bez śledzia i węgorza wędzonego - wskazuje Gessler. Jak podawać węgorza? - Bierzesz bagietkę albo polskie pieczywo, np. chleb razowy z odrobiną masła i węgorza. To jest po prostu odlot! Do tego odrobina cytryny do zakwaszenia - zdradza juror "MasterChefa Juniora".
Przypomnijmy, że Mateusz Gessler Jest synem restauratora Adama Gesslera i Joanny Fedorowicz-Roqueblave. W stanie wojennym wyjechał do Francji ze swoją matką, która wychowywała go ze swoim drugim mężem, Patrice'em. Ukończył szkołę gastronomiczną w Lozannie. W Warszawie jest właścicielem trzech restauracji. Od 2016 roku jest jednym z jurorów polskiej edycji programu TVN "MasterChef Junior".
