
W premierowym odcinku, po niezwykle emocjonującej dogrywce, odpadła Magdalena Wilgosz, 33-letnia mieszkanka Nowej Soli, szefowa kuchni w Centrum Weselno Bankietowym w Zielonej Górze. Do rywalizacji na noże stanęła z dwoma mężczyznami: Mariuszem Piotrowskim, nauczycielem w szkole gastronomicznej w Warszawie, i Bartoszem Musiałem, kucharzem w częstochowskiej restauracji "Topollino".
Obecnie w programie zostało już tylko 13 uczestników "TOP Chef". Oto oni:
(fot. Grzegorz Pytko)

Dariusz Kuźniak (37 lat, Warszawa) - bezrobotny szef kuchni; specjalność - kuchnia fusion.
(fot. Grzegorz Pytko)

Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (39 lat, Gdynia) - szef kuchni w swojej restauracji MALIKA; specjalność - kuchnia śródziemnomorska i francuska.
(fot. Grzegorz Pytko)

Liliana Filipiak (29 lat, Łódź) - szef kuchni w swojej restauracji LILI; specjalność - kuchnia autorska.
(fot. Grzegorz Pytko)