Smaki Agaty
Polska 2018
Uznana szefowa kuchni Agata Wojda zabiera widzów w podróż po wykwintnych smakach. Tłumaczy, w jaki sposób przygotowywać dania, by przypadły one do gustu nawet największym smakoszom.
Czas trwania:5 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Smaki Agaty w telewizji
Galeria
Opis programu
Agata Wojda, szef kuchni Hotelu Bellotto, z wykształcenia jest muzykolożką i skrzypaczką. Gotowaniem zajęła się już po studiach i szybko zaczęła odnosić w tej dziedzinie znaczące sukcesy. W polskiej edycji prestiżowego przewodnika kulinarnego Gault&Millau została uznana za jedną z najlepszych szefowych kuchni w kraju. W swoim programie zabiera widzów w podróż po wykwintnych smakach. Szczegółowo opowiada o poszczególnych elementach każdej potrawy; doradza, czym kierować się podczas doboru składników. Krok po kroku tłumaczy, w jaki sposób przygotowywać dania, by przypadły one do gustu nawet największym smakoszom. Zawsze udziela też wskazówek co do sposobu podania potrawy. Prezentowane przez nią przepisy są nie tylko smaczne czy zdrowe, ale i proste w przygotowaniu.