StacjeKuchnia+ HD31.01.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 31.01.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 31.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Dlaczego chudzi nie tyją? Film dokumentalny Autorzy postanowili sprawdzić, dlaczego niektórzy ludzie, mimo że jedzą wszystko w dowolnych ilościach, nie tyją. 00:00 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 01:00 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 01:10 Kapela weselna Komedia 01:40 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 03:05 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:30 Jak Piotr przykazał Odcinek 2 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:00 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:35 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 05:05 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:25 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 06:40 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:15 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:00 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:40 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 09:20 Przepis wart miliony Reality show 09:45 Po-smak Turcji Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 10:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 10:35 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 10:50 Dlaczego chudzi nie tyją? Film dokumentalny Autorzy postanowili sprawdzić, dlaczego niektórzy ludzie, mimo że jedzą wszystko w dowolnych ilościach, nie tyją. 11:25 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:20 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 12:30 Tajemnice domowych przepisów Magazyn kulinarny W programie tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jacques Reymond poznaje przepisy oraz tajniki przygotowywania dań pochodzące z trzynastu krajów. 13:00 Francuska odyseja Ricka Steina _ za kulisami Film dokumentalny Rick Stein wyrusza w rejs rzekami południowej Francji. Przewodnikiem podróży jest kapitan Bernard, który zna najlepsze bary, restauracje i winiarnie w tym rejonie. 13:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Gospodarze eksplorują nawyki żywieniowe Brytyjczyków przez ostatnie 500 lat. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż przez siedem różnych okresów. 15:05 Włoskie przepisy z River Cafe Magazyn kulinarny Wizyta w kuchni, którą dowodzą Rose Gray i Ruth Rogers. Gospodynie zdradzają wyśmienite przepisy na włoskie specjały doskonałe na jesienne dni. 16:05 Zimowe atelier smaku Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Ł'apetyt Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 16:40 W poszukiwaniu perfekcji Magazyn kulinarny Heston posunie się do wszystkiego, by pieczony kurczak smakował naprawdę dobrze. 17:05 Bitwa na noże i widelce Teleturniej Na czele każdej z rywalizujących drużyn stoi znany brytyjski szef kuchni, dziennikarz lub krytyk kulinarny. Kapitanom towarzyszą aktorzy, znane osobistości, których pasją jest jedzenie. 17:40 Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię Serial dokumentalny Marco Pierre White podejmuje się przygotowania uczty dla ponad 200 osób, w trakcie której chce promować brytyjską kuchnię. Wyrusza w podróż po kraju, aby znaleźć najlepsze produkty i przepisy. 18:10 Mammaryla Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 19:00 Rozgryzacze Serial dokumentalny 19:30 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 19:55 Wypieki Kudłaczy Magazyn kulinarny 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:35 Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 21:25 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Klucz do wina Serial dokumentalny 22:30 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 23:00 Kucharze nowych czasów Film dokumentalny Sylwetki dziesięciu szefów kuchni młodego pokolenia, którzy otrzymali gwiazdki od przewodnika Michelin. Preferują oni kuchnię molekularną, która daje nieograniczone możliwości twórcze. 23:10 ● Trwa