StacjeKuchnia+ HD05.02.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 05.02.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 05.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 00:45 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 00:55 Włoskie przepisy z River Cafe Magazyn kulinarny Wizyta w kuchni, którą dowodzą Rose Gray i Ruth Rogers. Gospodynie zdradzają wyśmienite przepisy na włoskie specjały doskonałe na jesienne dni. 01:25 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 01:55 Tajemnice domowych przepisów Magazyn kulinarny W programie tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jacques Reymond poznaje przepisy oraz tajniki przygotowywania dań pochodzące z trzynastu krajów. 02:20 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 02:50 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 03:20 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:45 Jak Piotr przykazał Odcinek 7 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:00 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:30 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:20 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Po-smak Turcji Odcinek 2 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:40 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 07:10 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 07:15 Na zakupach z kucharzem Serial dokumentalny Gospodarze programu udzielają praktycznych wskazówek, które pomogą widzom przy podejmowaniu decyzji dotyczących zakupów artykułów spożywczych oraz sprzętu kuchennego. 07:40 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 08:00 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 08:35 Ł'apetyt Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 09:10 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:35 Julie gotuje Magazyn kulinarny 10:25 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:30 Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 11:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 12:05 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Na zakupach z kucharzem Serial dokumentalny Gospodarze programu udzielają praktycznych wskazówek, które pomogą widzom przy podejmowaniu decyzji dotyczących zakupów artykułów spożywczych oraz sprzętu kuchennego. 13:20 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 13:55 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 14:25 Tajemnice domowych przepisów Magazyn kulinarny W programie tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jacques Reymond poznaje przepisy oraz tajniki przygotowywania dań pochodzące z trzynastu krajów. 14:55 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 15:25 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 16:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40 Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 17:30 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 18:00 Włoskie przepisy z River Cafe Magazyn kulinarny Wizyta w kuchni, którą dowodzą Rose Gray i Ruth Rogers. Gospodynie zdradzają wyśmienite przepisy na włoskie specjały doskonałe na jesienne dni. 18:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 19:00 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 19:30 Restauracja Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 20:00 Restauracja restauracji Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 21:00 Koktajle Magazyn kulinarny 21:45 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 21:50 Restauracja w domu Real tv Do udziału w programie zgłosiły się osoby, które postanowiły otworzyć na jeden wieczór restaurację w swoim domu. W każdym odcinku rywalizują dwie pary. 22:00 Męski weekend Magazyn poradnikowy Szefowie kuchni, Anglik Gary Mehigan, Australijczyk Adrian Richardson, Hiszpan Miguel Maestre i Francuz Manu Fiedel, w każdy weekend spotykają się na wspólnym gotowaniu w rożnych miejscach na świecie. 22:50 Barman Serial animowany 23:20 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 23:50 ● Trwa