StacjeKuchnia+ HD23.02.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 23.02.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 23.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 00:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 00:10 Kulinarna mądrość Julii Child Film dokumentalny 00:20 Przerwa techniczna Przerwa w emisji 01:45 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:25 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Jak Piotr przykazał Odcinek 4 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 06:40 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 07:10 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 07:35 Pogotowie kulinarne Tylera Florence'a Magazyn kulinarny 08:10 James Martin w Bretanii Magazyn poradnikowy James Martin, miłośnik kuchni francuskiej, wyrusza w podróż po Bretanii. Do Jamesa dołączają dwaj brytyjscy szefowie kuchni znani widzom z programu "Kudłacze na motorach". 08:35 Klub lekkich smakołyków Magazyn poradnikowy Silvana Franco chce przekonać widzów, że zdrowe jedzenie nie musi być pozbawione smaku. W każdym odcinku przygotowuje posiłek składający się z trzech dań o niskiej zawartości tłuszczu. 09:05 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:35 Julie gotuje Magazyn kulinarny 10:25 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:30 Mitch i Matt idą na ryby Magazyn poradnikowy Restaurator i sprzedawca ryb Mitch Tonks razem z zawodnikiem rugby Mattem Dawsonem wyruszają w podróż życia. Poszukują ryb i owoców morza, aby przyrządzić z nich wyśmienite potrawy. 11:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 12:05 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 12:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Pogotowie kulinarne Tylera Florence'a Magazyn kulinarny 13:20 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 13:45 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 13:55 Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 14:25 Duet Serial dokumentalny Podróże są okazją do poznania kulinarnych rarytasów z różnych stron świata. Według gospodyni programu poznanie kuchni danego kraju jest pierwszym krokiem do zgłębienia jego kultury. 14:55 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 15:25 Julia i Jacques gotują w domu Magazyn kulinarny Julia i Jacques przygotowują różne dania, od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Improwizacja ma w kuchni ma dla nich większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. 16:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40 Mitch i Matt idą na ryby Magazyn poradnikowy Restaurator i sprzedawca ryb Mitch Tonks razem z zawodnikiem rugby Mattem Dawsonem wyruszają w podróż życia. Poszukują ryb i owoców morza, aby przyrządzić z nich wyśmienite potrawy. 17:30 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 18:00 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 18:25 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 18:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 19:00 Klub lekkich smakołyków Magazyn poradnikowy Silvana Franco chce przekonać widzów, że zdrowe jedzenie nie musi być pozbawione smaku. W każdym odcinku przygotowuje posiłek składający się z trzech dań o niskiej zawartości tłuszczu. 19:30 Rick Stein i kuchnia śródziemnomorska Magazyn kulinarny Rick odwiedza Korsykę i Sardynię. Przygotuje dzika z grzybami. 20:00 Jamie w domu Odcinek 8 Sezon 2 Magazyn kulinarny Jamie jest zafascynowany zdrowym jedzeniem, lubi gotować w domu, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Najchętniej sięga po owoce i warzywa, które udało mu się wyhodować we własnym ogródku. 21:00 Adam po pracy Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 21:30 Opowieści z River Cottage Serial dokumentalny Po trzech latach spędzonych na wsi Hugh Fearnley-Whittingstall wspomina to, co mu się przydarzyło i próbuje wyciągnąć wnioski z pobytu w River Cottage. 22:00 Farma Jimmy'ego Serial dokumentalny Bohater postanowił porzucić miejskie życie i zostać farmerem. Produkować najlepsze wyroby mięsne w kraju. Problem w tym, że nie ma pojęcia ani o rolnictwie, ani o hodowli zwierząt. 22:30 James Martin i jego ogród Magazyn kulinarny James Martin chce udowodnić widzom, że warzywa i owoce wyhodowane w przydomowym ogródku są lepsze od tych, które przemierzyły pół świata zanim trafiły na talerze. 23:35 ● Trwa