StacjeKuchnia+ HD25.02.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 25.02.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 25.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 00:25 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 00:55 Ł'apetyt Odcinek 4 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 01:05 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 01:35 Duet Serial dokumentalny Podróże są okazją do poznania kulinarnych rarytasów z różnych stron świata. Według gospodyni programu poznanie kuchni danego kraju jest pierwszym krokiem do zgłębienia jego kultury. 02:00 Julia i Jacques gotują w domu Magazyn kulinarny Julia i Jacques przygotowują różne dania, od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Improwizacja ma w kuchni ma dla nich większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. 02:30 Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 02:55 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:25 Jak Piotr przykazał Odcinek 5 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:45 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 04:15 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:40 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:05 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Ł'apetyt Odcinek 4 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 06:40 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 07:05 Pogotowie kulinarne Tylera Florence'a Magazyn kulinarny 07:35 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 08:00 Klub lekkich smakołyków Magazyn poradnikowy Silvana Franco chce przekonać widzów, że zdrowe jedzenie nie musi być pozbawione smaku. W każdym odcinku przygotowuje posiłek składający się z trzech dań o niskiej zawartości tłuszczu. 08:35 Mammaryla Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 09:00 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:35 Julie gotuje Magazyn kulinarny 10:25 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:30 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 11:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 12:05 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 12:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Pogotowie kulinarne Tylera Florence'a Magazyn kulinarny 13:20 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 13:50 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 13:55 Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 14:25 Nowe imperium kulinarne Magazyn kulinarny W serii "Nowe Imperium kulinarne" John Torode i Hardeep Singh Kohli wyruszają w podróż po Wielkiej Brytanii, aby poznać kuchnię mniejszości narodowych zamieszkujących ich kraj. 14:55 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 15:25 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 16:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 17:30 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 18:00 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 18:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 19:00 Klub lekkich smakołyków Magazyn poradnikowy Silvana Franco chce przekonać widzów, że zdrowe jedzenie nie musi być pozbawione smaku. W każdym odcinku przygotowuje posiłek składający się z trzech dań o niskiej zawartości tłuszczu. 19:30 Ekofarma Rebeki Film dokumentalny Rebecca Hosking postanowiła wrócić na rodzinną farmę. Chce zająć się ochroną środowiska, ale zdaje sobie sprawę, że aby posiadłość przetrwała kolejne lata, musi przynosić zyski. 20:00 Jamie Oliver: jak jeść i przeżyć Film dokumentalny 21:05 Restauracja Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 22:05 Restauracja restauracji Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 23:05 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 23:55 ● Trwa