StacjeKuchnia+ HD28.02.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 28.02.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 28.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Ekofarma Rebeki Film dokumentalny Rebecca Hosking postanowiła wrócić na rodzinną farmę. Chce zająć się ochroną środowiska, ale zdaje sobie sprawę, że aby posiadłość przetrwała kolejne lata, musi przynosić zyski. 00:25 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 01:25 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 01:35 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 02:05 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 02:15 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 02:40 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 03:05 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:35 Jak Piotr przykazał Odcinek 8 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:55 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:25 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:50 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:15 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 06:40 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:15 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:00 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:40 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 09:20 Przepis wart miliony Reality show 09:45 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 10:50 Po-smak Turcji Odcinek 2 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 11:00 Ekofarma Rebeki Film dokumentalny Rebecca Hosking postanowiła wrócić na rodzinną farmę. Chce zająć się ochroną środowiska, ale zdaje sobie sprawę, że aby posiadłość przetrwała kolejne lata, musi przynosić zyski. 11:30 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:20 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 12:30 Nowe imperium kulinarne Magazyn kulinarny W serii "Nowe Imperium kulinarne" John Torode i Hardeep Singh Kohli wyruszają w podróż po Wielkiej Brytanii, aby poznać kuchnię mniejszości narodowych zamieszkujących ich kraj. 13:00 Tobie i Matt Serial dokumentalny Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca. 13:30 Adam po pracy Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Nie tylko brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Aktorka Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren eksplorują kuchnię przodków. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż do różnych okresów. 15:05 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 16:05 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 16:40 Czego nie wiecie o... Magazyn kulinarny 17:05 Bitwa na noże i widelce Teleturniej Na czele każdej z rywalizujących drużyn stoi znany brytyjski szef kuchni, dziennikarz lub krytyk kulinarny. Kapitanom towarzyszą aktorzy, znane osobistości, których pasją jest jedzenie. 17:40 Wyzwanie Reality show 18:10 Mammaryla Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 19:00 Rozgryzacze Serial dokumentalny 19:30 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 19:55 Kudłacze na motorach w rodzinnych stronach Film dokumentalny Dave Myers i Si King zabiorą widzów w kulinarną podróż po Anglii. Podróżując na motorach, dotrą do rodzinnych stron, by wypróbować stare sprawdzone przepisy. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 21:05 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Klucz do wina Serial dokumentalny 22:45 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 23:15 Rick Stein i ambasador Japonii Film dokumentalny Rick Stein udaje się do Japonii w poszukiwaniu oryginalnych przepisów na dania z ryb. Odwiedzi restauracje słynące z potraw rybnych, aby nauczyć się je przygotowywać. 23:25 ● Trwa