StacjeKuchnia+ HD16.05.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 16.05.2010 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 16.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kurczak, ryba i krab królewski Film dokumentalny Jesus Almagro został najlepszym kucharzem w 2007 r w Hiszpanii. Bohater przygotowuje się do kolejnego wyzwania - udziału w międzynarodowych mistrzostwach szefów kuchni Bocuse d'Or. 00:15 Wiosenne atelier smaku Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do wiosennej kuchni. Potrawy pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. 01:50 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 02:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:25 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:55 Jak Piotr przykazał Odcinek 9 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:25 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:55 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:25 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:55 Po-smak Turcji Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 05:20 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 06:10 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 06:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:00 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:15 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:55 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 8 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 09:35 Przepis wart miliony Reality show 10:05 Kurczak, ryba i krab królewski Film dokumentalny Jesus Almagro został najlepszym kucharzem w 2007 r w Hiszpanii. Bohater przygotowuje się do kolejnego wyzwania - udziału w międzynarodowych mistrzostwach szefów kuchni Bocuse d'Or. 11:00 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:30 Tobie i Matt Serial dokumentalny Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca. 13:30 Adam po pracy Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Nie tylko brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Aktorka Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren eksplorują kuchnię przodków. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż do różnych okresów. 15:05 Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 16:10 Ł'apetyt Odcinek 4 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 16:40 Czego nie wiecie o... Magazyn kulinarny 17:05 Imprezujemy Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 17:35 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 17:50 Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię Serial dokumentalny Marco Pierre White podejmuje się przygotowania uczty dla ponad 200 osób, w trakcie której chce promować brytyjską kuchnię. Wyrusza w podróż po kraju, aby znaleźć najlepsze produkty i przepisy. 18:40 Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 19:30 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:50 Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 21:35 Parmezan - król serów Film dokumentalny Twórcy filmu odkrywają tajemnice produkcji parmezanu i jego historię. Rozmawiają z doświadczonymi serowarami, którzy zajmują się tym od pokoleń. 22:00 Szampan! Film dokumentalny Spotkanie z ludźmi, którzy z szampanem związali życie, znają tajniki luksusowego napoju. Opowiadają o winoroślach, metodach ich uprawy, o technologii produkcji i najlepszych rocznikach. 22:55 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 23:50 ● Trwa