StacjeKuchnia+ HD12.09.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 12.09.2010 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 12.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 00:20 ATELIER SMAKU bez cukru Odcinek 5 Magazyn kulinarny 00:45 Jose Andres prosto z Hiszpanii Serial dokumentalny Jose Andres zabiera widzów w podróż po siedemnastu regionach Hiszpanii. Prezentuje łatwe do przygotowania dania oraz zdradza, w jaki sposób uzyskać jego niepowtarzalny smak. 01:00 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 01:30 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 01:40 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 02:05 Jak Piotr przykazał Odcinek 3 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:35 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:00 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 03:30 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:00 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 04:25 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:50 Adam po pracy Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 05:00 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 06:00 Mammaryla Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 06:15 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:15 Sobota w kuchni z Jamesem Magazyn kulinarny W programie Jamesa Martina wystąpią cenieni na świecie szefowie kuchni, m.in.: John Torode, Rachel Allen, Ollie Rowe, Antonio Carluccio, Ken Hom i James Tanner. 08:55 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 09:35 Przepis wart miliony Reality show 10:00 Niebiańskie przysmaki Niny Komedia 10:55 Adam na lato Odcinek 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski pokazuje, w jaki sposób urozmaicić grillowe menu. Prezentowane dania są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Każdy amator biesiad na świeżym powietrzu bez trudu sobie z nimi poradzi. 12:30 Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 12:40 Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki Serial dokumentalny Mike Robinson jest szefem kuchni i właścicielem restauracji "The Pot Kiln". Wiosenny kryzys zmusił go do rozszerzenia działalności. Restaurator postanowił zająć się organizowaniem różnego typu imprez. 13:10 Kylie Kwong: Moje Chiny Magazyn kulinarny 14:05 Adam po pracy Odcinek 5 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Tobie i Matt Serial dokumentalny Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca. 15:05 Barman Serial animowany 16:05 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 16:30 Feasty Boys pożerają Amerykę Film dokumentalny Jon Mayer i Jim Stump, kucharze z Maryland, przemierzają Stany Zjednoczone w poszukiwaniu lokalnych przysmaków. Modyfikują nowe przepisy według własnego uznania. 16:45 Bitwa na noże i widelce Teleturniej Na czele każdej z rywalizujących drużyn stoi znany brytyjski szef kuchni, dziennikarz lub krytyk kulinarny. Kapitanom towarzyszą aktorzy, znane osobistości, których pasją jest jedzenie. 17:15 Apetyczna panna Dahl Magazyn kulinarny Sophie Dahl finezyjnie łączy gotowanie z opowiadaniem ciekawych historii. Uwielbia jedzenie, które jej zdaniem nieodłącznie wiąże się z emocjami. Przygotowuje dania odpowiednie na różne nastroje. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 19:00 Kocioł w kuchni Magazyn poradnikowy Dietetyczka Lisa Helmanis, szef kuchni Corbin Tomaszewski i stylistka Jasmine Baker przeprowadzają rewolucję nie tylko w wyglądzie kuchni, ale również w menu domowników. 19:30 ImprezuJEMY! Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 19:55 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:10 Ekonomia gastronomii Serial dokumentalny W każdym odcinku Allegra McEvedy i Paul Merrett spotykają się z rodziną, która chce zmienić nawyki żywieniowe i ograniczyć wydatki na jedzenie. Gospodarze przeanalizują na czym polegają błędy. 20:55 Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 22:30 Rozszyfrować Ferrana Adrię Film dokumentalny Kosmiczne laboratorium, potrawy o niesamowitym wyglądzie i doskonałym smaku to nie wizja przyszłości tylko restauracja El Bulli w Barcelonie, której szefem jest Ferran Adria. 23:00 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 23:50 ● Trwa