StacjeKuchnia+ HD03.07.2011 Kuchnia+ HD - Program TV na 03.07.2011 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 03.07 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 00:25 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 01:20 Smak mojego życia Serial dokumentalny Nigel Slater spotyka się z aktorami, którzy odkrywają przed nim sekrety kulinarnych upodobań. Goście opowiadają historie związane z jedzeniem, a także dzielą się z widzami ciekawymi przepisami. 01:30 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 02:00 Mammaryla Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 02:05 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:40 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:10 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 03:40 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 04:05 Po-smak Turcji Odcinek 1 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 04:35 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 05:05 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 06:00 Maryla al dente Odcinek 10 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Przepis wart miliony Reality show 08:20 Koszer macher Odcinek 7 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 09:05 Wielka włoska wyprawa Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyrusza do Włoch w poszukiwaniu inspiracji. Rozpoczyna z dala od utartych szlaków, gdzie próżno szukać turystów. Spotyka się z mieszkańcami hołdującymi tradycyjnej kuchni. 09:35 Królowa słońca Film dokumentalny Przyczyny Colony Collapse Disorder, czyli wymierania pszczół nie są znane. Wszędzie ma ono podobny przebieg. Pszczoły zostawiają ule z dnia na dzień. Zostaje tylko kilka chorych osobników i królowa. 10:05 Rewolucja smaku Film dokumentalny Film pokazuje jak kalifornijski ruch Organic Food Move zbuntował się przeciwko dużym koncernom, oferującym żywność ubogą w wartości odżywcze, pozbawioną smaku, nafaszerowaną tłuszczem i solą. 11:35 Przepisy z niebiańskiej kuchni Serial dokumentalny 12:35 Feasty Boys pożerają Amerykę Film dokumentalny Jon Mayer i Jim Stump, kucharze z Maryland, przemierzają Stany Zjednoczone w poszukiwaniu lokalnych przysmaków. Modyfikują nowe przepisy według własnego uznania. 13:05 Wrzenie Serial dokumentalny Mark McEwan zabiera widzów do świata cateringu. Pokazuje, w jaki sposób zorganizować imprezę dla wymagających klientów, zadbać o każdy jej szczegół. 13:35 Kocioł w kuchni Magazyn poradnikowy Dietetyczka Lisa Helmanis, szef kuchni Corbin Tomaszewski i stylistka Jasmine Baker przeprowadzają rewolucję nie tylko w wyglądzie kuchni, ale również w menu domowników. 14:05 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 14:35 Żywieniowa rewolucja Jamiego Olivera Odcinek 6 Serial dokumentalny Jamie Oliver, po batalii na rzecz zdrowego jedzenia, którą stoczył w Wielkiej Brytanii, przeprowadza rewolucję w Stanach Zjednoczonych. Chce zmusić Amerykanów do zmiany nawyków żywieniowych. 15:05 Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 16:05 Bitwa na noże i widelce Teleturniej Na czele każdej z rywalizujących drużyn stoi znany brytyjski szef kuchni, dziennikarz lub krytyk kulinarny. Kapitanom towarzyszą aktorzy, znane osobistości, których pasją jest jedzenie. 17:05 ATELIER SMAKU na szlaku Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 17:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Proste dania Nigela Slatera Serial dokumentalny Nigel Slater udowadnia, że przyrządzenie smacznego i zdrowego dania nie wymaga wysiłku oraz talentu kulinarnego. Gospodarz podzieli się z widzami pomysłami i praktycznymi poradami. 19:15 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:15 Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 21:05 Makaronowy szlak Serial dokumentalny Autorzy zrekonstruowali dzieje makaronu, który codziennie trafia na talerze milionów ludzi. Serial śledzi kręte drogi, jakie popularne kluski przebyły w ciągu ostatnich kilku tysięcy lat. 22:00 Kalifornia w butelce Odcinek 4 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 23:00 Do stołu zaprasza Serial dokumentalny Na przykładzie 26 szefów kuchni autorzy pokazują, jak trudna jest droga do kariery w zawodzie wymagającym nie tylko ciężkiej pracy, ale i pasji, bez której niemożliwe jest osiągnięcie sukcesu. 23:30 ● Trwa