TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia01.09.2011 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 01.09.2011 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 01.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 00:00● Trwa Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:30● Trwa Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 00:40● Trwa Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 01:10● Trwa ATELIER SMAKU na szlaku Odcinek 3Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 01:40● Trwa Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 01:55● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:25● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 10Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:50● Trwa Kuroniowie rozgryzają Odcinek 4Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:15● Trwa Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:45● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 04:15● Trwa Ł'apetyt Odcinek 6Sezon 2Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 04:35● Trwa Ł'apetyt Odcinek 1Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 05:20● Trwa Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 06:00● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 06:30● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 07:00● Trwa Specjały Islandii Serial dokumentalny Gospodarz przedstawia najlepsze dania kuchni islandzkiej. Na stołach mieszkańców prym wiodą ryby i mięsa, zwłaszcza baranina i jagnięcina. Owoce i warzywa nie należą do popularnych składników. 07:30● Trwa ATELIER SMAKU na szlaku Odcinek 3Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 08:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:20● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:10● Trwa Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 10:40● Trwa ATELIER SMAKU na szlaku Odcinek 2Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 11:10● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 12:00● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 1Sezon 2Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 12:30● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45● Trwa Rewolucja na talerzach Serial dokumentalny13:20● Trwa Rewolucja smaku Film dokumentalny Film pokazuje jak kalifornijski ruch Organic Food Move zbuntował się przeciwko dużym koncernom, oferującym żywność ubogą w wartości odżywcze, pozbawioną smaku, nafaszerowaną tłuszczem i solą. 14:20● Trwa Kocioł w kuchni Magazyn poradnikowy Dietetyczka Lisa Helmanis, szef kuchni Corbin Tomaszewski i stylistka Jasmine Baker przeprowadzają rewolucję nie tylko w wyglądzie kuchni, ale również w menu domowników. 15:20● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 15:50● Trwa Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 16:40● Trwa Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 17:10● Trwa Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 17:20● Trwa Jose Andres prosto z Hiszpanii Serial dokumentalny Jose Andres zabiera widzów w podróż po siedemnastu regionach Hiszpanii. Prezentuje łatwe do przygotowania dania oraz zdradza, w jaki sposób uzyskać jego niepowtarzalny smak. 17:50● Trwa Przekręty Jamiego Olivera Rozrywka W programie Jamie Oliver, najsłynniejszy brytyjski kucharz, robi to, co lubi najbardziej - gotuje dla przyjaciół. 18:20● Trwa ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 4Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 18:50● Trwa Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 18:55● Trwa Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 19:25● Trwa Dieta Agaty Magazyn poradnikowy19:55● Trwa Sekrety szefowej kuchni Magazyn kulinarny Anne Burrell zdradza wyjątkowe przepisy najlepszych szefów kuchni Pokazuje widzom, w jaki sposób przygotować dania, które są najczęściej zamawiane w restauracjach. 20:00● Trwa Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 20:30● Trwa Specjały Islandii Serial dokumentalny Gospodarz przedstawia najlepsze dania kuchni islandzkiej. Na stołach mieszkańców prym wiodą ryby i mięsa, zwłaszcza baranina i jagnięcina. Owoce i warzywa nie należą do popularnych składników. 21:30● Trwa Płać, ile uważasz Serial dokumentalny Shanaka Fernando, emigrant ze Sri Lanki, otworzył w Melbourne restaurację "Lentil As Anything", w której nie ma cen, ani kas. 22:00● Trwa Restauracja Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 22:30● Trwa Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 23:30● Trwa