StacjeKuchnia+ HD28.05.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 28.05.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 28.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Warsztaty smaku Magazyn kulinarny 00:00 Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 00:30 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 01:00 Przez dziurkę od sera Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 01:30 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 5 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 01:45 Mammaryla Odcinek 7 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 02:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:30 Warsztaty smaku kuchni+ Odcinek 11 Reality show 03:00 Posmak świata: Sri Lanka Odcinek 2 Magazyn kulinarny Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. 03:30 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:00 Jak Piotr przykazał Odcinek 5 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:30 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 6 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 05:00 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:15 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:30 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 06:00 ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 06:20 Koszer macher Odcinek 2 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 06:30 Kalifornia w butelce Odcinek 1 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 07:00 Ł'apetyt Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 07:30 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 08:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:20 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:10 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 10:40 Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 11:05 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 12:00 Atelier smaku na mazurskim szlaku Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tym razem Jolanta Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 12:25 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 13:20 Przez dziurkę od sera Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 13:45 Restauracja Jamiego - nabór Reality show Jamie Oliver, słynny brytyjski szef kuchni, podjął się zadania otwarcia i poprowadzenia restauracji, mając do pomocy jedynie piętnaście bezrobotnych osób. 14:05 Jakubiak lokalnie Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 15:00 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 15:30 Nagi szef Odcinek 5 Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 16:00 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 16:30 Rick Stein na Dalekim Wschodzie Magazyn kulinarny W Kambodży Rick próbuje krabów gotowanych z zielonym pieprzem. Następnie płynie do Wietnamu na pokładzie barki ryżowej. 17:00 Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 18:00 Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 18:30 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 19:00 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 19:30 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 20:00 Gary Rhodes na Karaibach Serial dokumentalny Gary Rhodes wybiera się na egzotyczne wakacje. Odwiedza osiem karaibskich wysp, od Jamajki, przez Curacao, Barbados, po Trinidad. Chce poznać tamtejsze smaki i przepisy na lokalne potrawy. 20:30 ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 21:20 Nagi szef Odcinek 6 Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 21:30 Między kasą a zapleczem Serial komediowy 22:00 Rick Stein na Dalekim Wschodzie Serial dokumentalny Rick poznaje bogactwo ostrych warzywnych potraw curry na Sri Lance. Na Bali kosztuje najlepszej pieczonej wieprzowiny. 22:30 Jamie ratuje brytyjski bekon Film dokumentalny 23:30 ● Trwa