StacjeKuchnia+ HD23.11.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 23.11.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 23.11 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum David w Europie Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 00:40 Cook news Magazyn kulinarny 01:15 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 01:30 Adam po pracy Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:00 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 02:30 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:00 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:30 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:00 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 04:30 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 04:45 Przez dziurkę od sera Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:00 Maryla al dente Odcinek 10 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 05:15 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 05:30 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 06:00 Po-smak Turcji Odcinek 1 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:30 Koszer macher Odcinek 8 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 08:20 Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 09:15 Między kasą a zapleczem Serial komediowy 09:40 Przez dziurkę od sera Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 10:10 Jakubiak lokalnie Odcinek 12 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 10:30 Korzenny szlak Film dokumentalny Mało kto zdaje sobie sprawy z ogromnej roli, jaką w kształtowaniu historii świata odegrały przyprawy. Szlaki handlu przyprawami miały udział w migracjach wielu cywilizacji. 11:00 Martha Odcinek 65 Sezon 7 Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 12:00 Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 12:50 Kucharz Jamiego Magazyn kulinarny Tym razem Jamie Oliver ma pomóc najlepszemu kucharzowi otworzyć własną restaurację. Piętnastu kandydatów ma za zadanie przygotowanie najciekawszych dań oraz opracowanie biznesplanu. 13:20 David w Europie Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 14:15 Podróż przez smaki Chin Odcinek 1 Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 14:50 Szkoła marzeń Jamiego Reality show Jamie daje szansę na zdobycie wykształcenia dwudziestu nastolatkom, którzy z różnych powodów rzucili szkołę. Stwarza im warunki, by uczyli się pod okiem ekspertów z różnych dziedzin. 15:50 Przez dziurkę od sera Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 16:45 Jakubiak lokalnie Odcinek 12 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 17:00 15 minut Jamiego Magazyn poradnikowy Jamie Oliver pokazuje, jak przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki w 15 minut. Przypomina też dobre przepisy oraz kilka sprytnych sztuczek. 17:30 Tost: Historia chłopięcego głodu Komediodramat Po śmierci matki 9-letni Nigel Slater zostaje sam z ojcem. Wkrótce pojawia się kobieta, której celem jest zostanie panią Slater. Między chłopakiem i wybranką ojca rozpoczyna się kulinarna rywalizacja. 18:00 Przez dziurkę od sera Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 19:40 Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 20:00 Cook news Magazyn kulinarny 20:50 Bitwa o ryby Odcinek 3 Serial dokumentalny 21:00 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 22:05 Jakubiak lokalnie Odcinek 12 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 22:55 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 23:30 ● Trwa