StacjeKuchnia+ HD26.01.2014 Kuchnia+ HD - Program TV na 26.01.2014 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 26.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 00:15 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 00:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 01:00 Wrzenie Serial dokumentalny Mark McEwan zabiera widzów do świata cateringu. Pokazuje, w jaki sposób zorganizować imprezę dla wymagających klientów, zadbać o każdy jej szczegół. 01:30 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 02:00 Jak Piotr przykazał Odcinek 12 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:30 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 03:00 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:30 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 03:50 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 04:30 Przez dziurkę od sera Odcinek 10 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:00 ImprezuJEMY! Odcinek 6 Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 05:15 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:30 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Jakubiak w sezonie Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 06:00 Koszer macher Odcinek 11 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 06:30 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 4 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Jakubiak lokalnie Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 08:20 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 08:50 Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki Magazyn kulinarny Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają kuchnię staropolską, często myloną z kuchnią chłopską. Zaprezentują przepisy sprzed wieków, które do tej pory mogą święcić triumfy na naszych stołach. 09:20 Szaleństwo weselnych tortów Reality show Program ukazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych, które w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. 09:55 Wyprawy po przyprawy Serial dokumentalny 10:50 ABC GOTOWANIA Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodyni w przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator gotowania. 11:50 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 12:25 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 13:20 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 13:40 O gotowaniu i innych marzeniach Film dokumentalny Ernesto Cabellos przemierza różne zakątki Peru, aby przybliżyć specjały i tradycje kuchni tego kraju, która jest różnorodna i niezwykle interesująca. 13:55 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 15:20 15 minut Jamiego Magazyn poradnikowy Jamie Oliver pokazuje, jak przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki w 15 minut. Przypomina też dobre przepisy oraz kilka sprytnych sztuczek. 15:40 Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 16:15 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 17:10 ABC GOTOWANIA Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodyni w przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator gotowania. 17:45 Atelier smaku na parze Odcinek 4 Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 18:20 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 18:30 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 18:50 Kalifornia w butelce Odcinek 1 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 19:10 Jakubiak lokalnie Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 19:30 Postój z Anthonym Bourdainem Odcinek 3 Serial dokumentalny 20:00 ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 20:50 Wtajemniczeni Film dokumentalny Dokument oddający hołd lokalnym producentom, których pasja do tworzenia zdrowego, "prawdziwego" jedzenia niczym nie różni się od fascynacji wyśmienitą kuchnią największych szefów kuchni na świecie. 21:00 Kalifornia w butelce Odcinek 1 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 21:50 Mission Impossible Hestona Blumenthala Serial dokumentalny Heston Blumenthal zamierza rozwiązać kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, dziecięcego szpitala oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. 22:00 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 23:00 ● Trwa