TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia26.12.2021 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 26.12.2021 Od rana Po południu Wieczór 2 Lata Temu 26.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Poniedziałek 20.05 Wtorek 21.05 Środa 22.05 Czwartek 23.05 Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Archiwum ABC gotowania - słodkości Odcinek 3Serial dokumentalny "ABC gotowania" w kolejnej, najsłodszej jak dotąd odsłonie. Tym razem Marieta Marecka wprowadzi widzów w tajniki domowych słodkości. 00:00● Trwa Nie bój ryby! Magazyn kulinarny Bartek Lisek przedstawia walory kuchni morskiej. Podpowiada, które ryby są najzdrowsze. W każdym odcinku przygotowuje trzy smakowite dania - przystawkę, zupę i drugie danie. 00:30● Trwa Podwójne życie koniaku Film dokumentalny Koniak wytwarza się go tylko w jednym miejscu na świecie, według ściśle ustalonych procedur - w okolicach francuskiej miejscowości Cognac. Jest symbolem elegancji i dobrego smaku. Widzowie poznają zarówno jego historię, jak i koneserów. 01:00● Trwa Jakubiak lokalnie Magazyn kulinarny Podróżując po Polsce, Tomasz Jakubiak szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. 02:00● Trwa David w Europie Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 02:30● Trwa Desery Dekera Magazyn kulinarny Tomasz Deker doświadczenie zdobywał w najlepszych europejskich szkołach i cukierniach. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepisy na pyszne i proste desery. 03:00● Trwa Widelcem po mapie Serial dokumentalny Aleksander Baron i Damian Kordas tworzą mapę Polski z najciekawszymi restauracjami. Nie tylko degustują potrawy, ale rozmawiają z właścicielami i kucharzami. Poznają ich zwyczaje i tajniki przepisów. 03:30● Trwa Zielona rewolucja Marty Dymek Odcinek 1Magazyn poradnikowy Marta Dymek, autorka popularnego wegetariańskiego bloga Jadłonomia, pokazuje, jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, jarskimi. 04:00● Trwa 365 obiadów Mariety Mareckiej Magazyn kulinarny Znana z popularnego programu "ABC GOTOWANIA" Marieta Marecka prezentuje w autorskim programie kulinarnym szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. 04:30● Trwa Czy na pewno umiesz gotować? Reality show Bohaterami są osoby, które sądzą, że rodzina zgłosiła ich do programu ze względu na ich wybitne zdolności kulinarne. Tymczasem bliscy mają już dość serwowanych im dań. 05:00● Trwa Czy na pewno umiesz gotować? Reality show Bohaterami są osoby, które sądzą, że rodzina zgłosiła ich do programu ze względu na ich wybitne zdolności kulinarne. Tymczasem bliscy mają już dość serwowanych im dań. 05:30● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 06:00● Trwa Ugotuj mi mamo! Magazyn kulinarny Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o najmłodszych gospodyni dzieli się wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy gotować dla dzieci. 06:30● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 07:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:15● Trwa Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek Odcinek 6Magazyn kulinarny Kuchnia zero waste to nie tylko gotowanie, ale sposób na życie. Jagna Niedzielska, szefowa kuchni i propagatorka idei zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. 08:00● Trwa Luke Nguyen - koleją przez Wietnam Odcinek 3Serial dokumentalny Luke Nguyen zabiera widzów w podróż koleją przez Wietnam. To świetna okazja, by poznać ten rozległy kraj i jego kuchnię. 08:30● Trwa Luke Nguyen - koleją przez Wietnam Odcinek 4Serial dokumentalny Luke Nguyen zabiera widzów w podróż koleją przez Wietnam. To świetna okazja, by poznać ten rozległy kraj i jego kuchnię. 09:00● Trwa ABC gotowania - słodkości Odcinek 3Serial dokumentalny "ABC gotowania" w kolejnej, najsłodszej jak dotąd odsłonie. Tym razem Marieta Marecka wprowadzi widzów w tajniki domowych słodkości. 09:30● Trwa Niebieskie strefy długowieczności Odcinek 4Serial dokumentalny Inspirująca wyprawa do regionów zwanych niebieskimi strefami długowieczności. Autorzy serii szukają odpowiedzi na pytania o przyczyny długiego życia w Grecji, Japonii, Kostaryce i na Sardynii. 10:00● Trwa Jamie Oliver - przecukrzeni Film dokumentalny W programie Jamie Oliver pokazuje, dlaczego cukier wpływa na otyłość oraz rozpowszechnianie się cukrzycy typu 2. Ponadto radzi, co można zrobić, żeby zmniejszyć jego ilość. 11:00● Trwa ABC gotowania - słodkości na Boże Narodzenie Magazyn kulinarny Święta Bożego Narodzenia to doskonała okazja, by podać coś wyszukanego. Świąteczny odcinek programu o słodkościach, a w nim - trzy wyjątkowe przepisy. 12:00● Trwa Jakubiak rozgryza Polskę Magazyn kulinarny Drugi sezon serii, która przedstawia przeboje kuchni polskiej w różnych odsłonach. Tomasz Jakubiak kontynuuje kulinarną podróż po kraju w poszukiwaniu przepisów na tradycyjne, polskie dania i ich regionalne warianty. 12:30● Trwa m jak mięso Magazyn kulinarny Widzowie poznają tajniki przyrządzania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a także podrobów i kiełbas. Ponadto prowadzący prezentują przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. 13:00● Trwa Nie bój ryby! Magazyn kulinarny Bartek Lisek przedstawia walory kuchni morskiej. Podpowiada, które ryby są najzdrowsze. W każdym odcinku przygotowuje trzy smakowite dania - przystawkę, zupę i drugie danie. 13:30● Trwa Domowa piekarnia Kucharskiego Magazyn kulinarny Piotr Kucharski zabiera widzów do świata przepysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Prezentuje przepisy zarówno na rodzime rodzaje pieczywa, jak i te z innych krajów. 14:00● Trwa Kudłacze na motorach - jedzenie na pocieszenie Odcinek 5Serial dokumentalny Miłośnicy dobrego jedzenia, Dave Myers i Simon King, prezentują kulinarne umiejętności i ulubione potrawy. W programie przepisami podzielą się także najlepsi brytyjscy szefowie kuchni. 14:30● Trwa Kudłacze na motorach - jedzenie na pocieszenie Odcinek 6Serial dokumentalny Miłośnicy dobrego jedzenia, Dave Myers i Simon King, prezentują kulinarne umiejętności i ulubione potrawy. W programie przepisami podzielą się także najlepsi brytyjscy szefowie kuchni. 15:25● Trwa Paul Hollywood w Japonii Odcinek 3Rozrywka Paul Hollywood rusza na Daleki Wschód. To będzie podróż pełna odkryć i inspiracji. Pozna ciekawych ludzi i kulinarne zwyczaje, spróbuje lokalnych przysmaków i nauczy się przyrządzać tradycyjne potrawy. Pojedzie do Tokio, Osaki i na Okinawę. 16:15● Trwa Kudłacze na motorach: Route 66 Serial dokumentalny17:10● Trwa River Cottage: Australia Serial dokumentalny18:15● Trwa River Cottage: Australia Serial dokumentalny19:15● Trwa Podróż przez smaki Chin Odcinek 6Sezon 1Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 20:10● Trwa Podróż przez smaki Chin Odcinek 7Sezon 1Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 21:05● Trwa Domowa piekarnia Kucharskiego Magazyn kulinarny Piotr Kucharski zabiera widzów do świata przepysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Prezentuje przepisy zarówno na rodzime rodzaje pieczywa, jak i te z innych krajów. 22:05● Trwa Jamie Oliver: superfood na co dzień Odcinek 3Magazyn kulinarny Jamie Oliver odwiedza m.in. Kostarykę, Japonię oraz greckie wyspy, aby dowiedzieć się, na czym polega sekret długowieczności tamtejszych społeczeństw. 22:35● Trwa m jak mięso Magazyn kulinarny Widzowie poznają tajniki przyrządzania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a także podrobów i kiełbas. Ponadto prowadzący prezentują przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. 23:30● Trwa