Jakubiak lokalnie
Polska 2015
Podróżując po Polsce, Tomasz Jakubiak szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
Reżyseria:Leszek Molski
Czas trwania:24 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Jakubiak lokalnie w telewizji
Galeria
Leszek Molski
Reżyseria
Tomasz Jakubiak
Prowadzący
Opis programu
Tomasz Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych. Wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. W trzecim sezonie serii gospodarz prezentuje zaskakujące przepisy na rodzime dania. rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.