StacjeFood Network16.12.2020 Food Network - Program TV na 16.12.2020 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 16.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 36 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, by brać udział w pojedynkach w jedzeniu na czas. W każdym z odwiedzanych miejsc podejmuje wyzwania proponowane śmiałkom przez restauratorów. 00:15 Farma Kingów Odcinek 3 Sezon 3 Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:50 Tajemniczy klient Odcinek 12 Sezon 10 Real tv Czasami właściciel restauracji podejrzewa personel o różne przewinienia - kradzieże, kłamstwa, złe traktowanie gości czy lenistwo. Na pomoc może wezwać tzw. tajemniczych klientów, by ujawnili zarzuty. 01:45 Perfekcyjni gospodarze Odcinek 22 Sezon 9 Reality show Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy, Roberto Valbuzzi, Csaba dalla Zorza oraz Diego Thomas ocenią, której parze należy się tytuł "Perfekcyjnych gospodarzy". 02:15 Szef kuchni poszukiwany Odcinek 6 Sezon 3 Serial dokumentalny W tym wydaniu walka czterech kucharzy o stanowisko szefa kuchni w The Pear Southern Bistro w Dolinie Napa w Kalifornii. 03:15 Polowanie na torty Odcinek 3 Sezon 4 Magazyn kulinarny W każdym odcinku cukiernicy pracują dla innej osoby, która organizuje przyjęcie i szuka wymarzonego ciasta. Otrzymuje ona trzy propozycje, z których musi wybrać najlepszą. 04:15 Polowanie na torty Odcinek 4 Sezon 4 Magazyn kulinarny W każdym odcinku cukiernicy pracują dla innej osoby, która organizuje przyjęcie i szuka wymarzonego ciasta. Otrzymuje ona trzy propozycje, z których musi wybrać najlepszą. 04:45 Rewolucja na talerzu Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Widzowie zobaczą jak przyrządzać kurczaka, żeby uniknąć kalorycznej panierki. 05:15 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 7 Magazyn kulinarny Dobra mąka to podstawa dobrego chleba, a ten będzie bazą dla kurczaka pieczonego w chlebie. Widzowie dowiedzą się też, gdzie w Polsce można spróbować prawdziwych i naturalnych włoskich wędlin. 05:55 Pyszne 25 Odcinek 10 Magazyn kulinarny W tym odcinku kurki, prawdziwki, podgrzybki i boczniaki, a także makarony, które są szybkie i proste w przygotowaniu. Dodatkowo pozwalają na kreatywność w kuchni i co oczywiste wyśmienicie smakują. 06:30 Wiem, co jem Odcinek 9 Sezon 4 Magazyn poradnikowy Tym razem Katarzyna Bosacka przyjrzy się karkówce. Dietetycy ostrzegają, że tłuszcz wieprzowy to wróg człowieka. Prowadząca pomoże w poszukiwaniach chudej karkówki i powie, jak powinna wyglądać. 07:00 Boże Narodzenie w 12 odsłonach Odcinek 7 Magazyn kulinarny 07:35 Boże Narodzenie w 12 odsłonach Odcinek 8 Magazyn kulinarny 08:05 Impreza u Giady Odcinek 12 Sezon 5 Magazyn Giada ma wiele pomysłów na udaną zabawę. Począwszy od wyboru tematu, przez menu, dekoracje i słodkie upominki dla gości. Najlepsze plany rodzą się w jej kuchni, która jest sercem każdej imprezy. 08:35 Molly gotuje na farmie - najlepsze przepisy Odcinek 6 Magazyn kulinarny Autorka książek kucharskich, blogerka kulinarna Molly Yeh mieszka na wsi, na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty. W swojej przytulnej kuchni przygotowuje dania inspirowane swoimi żydowskimi i chińskimi korzeniami. 09:05 Molly gotuje na farmie - najlepsze przepisy Odcinek 7 Magazyn kulinarny Autorka książek kucharskich, blogerka kulinarna Molly Yeh mieszka na wsi, na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty. W swojej przytulnej kuchni przygotowuje dania inspirowane swoimi żydowskimi i chińskimi korzeniami. 09:35 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 8 Sezon 21 Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 10:05 5 składników Odcinek 12 Sezon 3 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenia zabiera niewiele czasu. 10:35 Sztuka mięsa Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak zdradza przepis na grillowane kotleciki cielęce z pikantną konfitura agrestową i plackami ziemniaczanymi z kapustą kiszoną. Robi też wolno pieczone żebra wołowe z pastą z bakłażana i pomidorami z grilla. 11:05 Sztuka mięsa Odcinek 5 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak przygotowuje schab cielęcy pieczony w cieście francuskim z ziołami, a także mozzarellę zapiekaną w szynce z pesto z rukoli. 11:35 Sztuka mięsa Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak udaje się na Śląsk. Na tradycyjny "ślonski łobiod" proponuje zrazy ze smażonymi kopytkami oraz gulasz cielęcy na placku ziemniaczanym. 12:05 Sztuka mięsa Odcinek 7 Sezon 3 Magazyn kulinarny Trzeci sezon programu, w którym Tomasz Jakubiak podpowiada, jak przyrządzać potrawy mięsne, by wydobyć z nich 100% smaku. Kucharz odwiedza także lokalnych hodowców oraz najciekawsze restauracje. 12:35 Iron Chef: Ameryka Odcinek 13 Sezon 11 Real tv Alex Guarnaschelli staje przeciwko Robertowi Clarkowi - właścicielowi restauracji z Vancouver w Kanadzie. Zmagania sędziuje Donatella Arpaia, Art Smith i Elettra Wiedemann. 13:05 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 14 Sezon 2 Serial dokumentalny W Waszyngtonie Adam udaje się do Ben's Chili Bowl, by zamówić wyśmienite chili, z frytkami, burgerem lub legendarną wędzoną kiełbasą wołowo-wieprzową. 14:00 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 15 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, by brać udział w pojedynkach w jedzeniu na czas. W każdym z odwiedzanych miejsc podejmuje wyzwania proponowane śmiałkom przez restauratorów. 14:30 Pyszne 25 Odcinek 3 Sezon 3 Magazyn kulinarny Ania Starmach pokazuje, jak przygotować pyszne i niedrogie, lecz bardzo efektowne potrawy, które świetnie sprawdzą się podczas romantycznej kolacji. Prowadząca przyrządzi trzy dania. 15:00 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 12 Magazyn poradnikowy Dziennikarka Katarzyna Bosacka wskaże widzom nie tylko, jak rozpoznać rzeczywiście zdrową i odżywczą żywność znajdującą się na półkach sklepowych, ale zajmie się także produktami domowymi używanymi na co dzień. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka radzi, jak ugotować rosół bez chemicznych "uszlachetniaczy", jakie mięso nada mu najlepszy smak. W "Wiem, co kupuję" podpowie, jakie noże warto kupować. 16:15 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 8 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 17:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 9 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 17:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 10 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 18:05 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 1 Sezon 4 Rozrywka W pierwszym odcinku serii wystąpią Ewa i Magda, urocze kosmetolożki z programu "Vlogbox. W necie". Jakie potrawy uda się przygotować? To będzie odcinek wspomnień, a na talerzach wylądują włoskie kuleczki serowe. 18:40 Kulinarny rejs po Polsce Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 19:10 Patenciary Odcinek 3 Magazyn kulinarny Daria zdradza swoje triki na szybkie, pyszne i niebanalne śniadania. Dzieli się przepisami na francuskie ciasteczka cynamonowe z jeżynami i podpłomyki wypełnione chrupiącym boczkiem i salsą z kolorowych pomidorów. 19:40 Przepis na sukces Odcinek 3 Sezon 3 Magazyn kulinarny W programie Katarzyna Meller poszukuje nowych smaków i gromadzi przepisy, podpatrując przy pracy szefów kuchni znanych polskich restauracji oraz miłośników gotowania. 20:15 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 Sezon 2 Serial dokumentalny Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. W menu: tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty. Ponadto tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy. 21:15 James Martin i święta z przyjaciółmi Film dokumentalny James Martin zaprasza przyjaciół na Boże Narodzenie. Gotuje wspaniałe świąteczne dania. Doradza widzom, w jaki sposób przygotować wszystko to, co potrzebne w święta Bożego Narodzenia, by były one niezapomniane. 21:45 Kuchnia meksykańska dla każdego Odcinek 9 Sezon 3 Magazyn kulinarny Marcela Valladolid, szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, przygotowuje świeżą porcję meksykańskiego jedzenia i dzieli się prostymi przepisami. 22:45 Apetyt na Amerykę Południową Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Grace Ramírez podróżuje po Ameryce Południowej, by odkryć różnorodność smaków tego regionu świata. Odwiedza najlepsze restauracje, a także smakuje tradycyjnych potraw u lokalnych rolników. 23:15 Człowiek, ogień i wyżerka Odcinek 4 Sezon 8 Magazyn kulinarny Roger Mooking udaje się na południe kraju, aby odwiedzić dwa rodzinne biznesy grillowe, których właściciele przekazują swoje przepisy z pokolenia na pokolenie. 23:45 ● Trwa