Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 (Sezon 2)

Polska 2018

Streszczenie odcinka

Magda Gessler króluje w kulinarnym świecie od lat, a jej programy biją rekordy oglądalności. Czy wiemy o niej już wszystko? Nic bardziej mylnego! Ambasadorka kanału Food Network potrafi zaskoczyć, o czym nieraz mogli przekonać się widzowie programu "Odkrycia Magdy Gessler"! W nowych odcinkach ponownie ruszymy w Polskę, odwiedzimy Piekary Śląski i Kraków, aby odwiedzić utalentowanych szefów kuchni oraz ich oryginalne restauracje. Jak wygląda ich praca? Czy ich popisowe dania zachwycą prowadzącą? Już w pierwszym odcinku wspólnie z Magdą wybierzemy się na… wesele! Magda Gessler odwiedzi Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego wyjątkowego miejsca, właściciele postanowili czerpać inspirację z… Paryża. Można tu zjeść m.in. regionalne przysmaki we współczesnej interpretacji oraz iście królewskie śniadanie. Szefem kuchni jest Mariusz Malinowski, którego ambasadorka Food Network poznała prawie dziewięć lat temu na planie "Kuchennych rewolucji". Jego dania są przykładem awangardowej kuchni francusko-śląskiej. Co przygotuje dla Magdy Gessler? Na sam początek zaserwuje tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty, czipsami ryżowymi i szczypiorkiem. Na stole wyląduje również tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy. Na sam zjawiskowy deser z plastrem miodu. Czy restauratorka odważy się wszystkiego spróbować? Jak zareagują weselni goście hotelu, gdy pojawi się… na parkiecie?

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Odkrycia Magdy Gessler w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły