Polska 2018

Streszczenie odcinka

Magda Gessler w nowej roli! Najbardziej znana restauratorka rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Magda przedstawi ich fascynujące historie, namówi na szczere rozmowy, a następnie podejrzy ich pracę w kuchni i spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą restauracje? Czy uda im się zachwycić, a może zaskoczyć ikonę telewizji? Magda Gessler wybierze się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji oraz kuchni ukraińskiej ze smakami z całego świata. Czy jego potrawy podbiją serce Magdy Gessler? Czego na miejscu spróbuje ambasadorka Food Network? Galareta z królika z chrzanem i musztardą molekularną, tatar z łososia z guacamole z chipsem z mąki gryczanej, czarne pierogi z sandacza i prawdziwy barszcz ukraiński podany w główce kapusty. Zaskoczeniem będzie z pewnością jadalna… świeczka z masła, czosnku i soli! Jakie smaki przypomną jej dzieciństwo i dania babci? Jak wygląda ukraińska gościnność? Czy wszystko pójdzie zgodnie z planem?

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Odkrycia Magdy Gessler w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły