Polska 2018

Streszczenie odcinka

Magda Gessler w nowej roli! Najbardziej znana restauratorka rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Magda przedstawi ich fascynujące historie, namówi na szczere rozmowy, a następnie podejrzy ich pracę w kuchni i spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą restauracje? Czy uda im się zachwycić, a może zaskoczyć ikonę telewizji? W trzecim odcinku programu "Odkrycia Magdy Gessler" ikona telewizji odwiedzi restaurację Casa Pablo. Na widzów czekają gorące rytmy i pikantne historie! Warszawska restauracja Casa Pablo powstała z miłości. Założycielami są Pablo - Hiszpan z Madrytu oraz Grace, Amerykanka polskiego pochodzenia. W tym wyjątkowym miejscu serwują kreatywną kuchnię hiszpańską. W menu znajdziemy tradycyjne dania, jak również potrawy w nowoczesnej aranżacji. Szefem kuchni jest Adam Tusiński. Ambasadorka Food Network na przystawkę spróbuje klasycznych croquetas, czyli krokietów z płynnym beszamelem i Jamón Ibérico - czyli szynkę iberyjską. Zobaczymy co sądzi na temat m.in. zupy rybnej z owocami morza, dania z ośmiornicy oraz turbota z czarnym ryżem. Jak oceni te potrawy? Magda Gessler zaskoczy opowieścią o pierwszym hiszpańskim narzeczonym, doskonałą znajomością języka oraz… flamenco!

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Odkrycia Magdy Gessler w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły