Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 2 (Sezon 2)

Polska 2018

Streszczenie odcinka

Magda Gessler króluje w kulinarnym świecie od lat, a jej programy biją rekordy oglądalności. Czy wiemy o niej już wszystko? Nic bardziej mylnego! Ambasadorka kanału Food Network potrafi zaskoczyć, o czym nieraz mogli przekonać się widzowie programu "Odkrycia Magdy Gessler"! W nowych odcinkach ponownie ruszymy w Polskę, odwiedzimy Piekary Śląski i Kraków, aby odwiedzić utalentowanych szefów kuchni oraz ich oryginalne restauracje. Jak wygląda ich praca? Czy ich popisowe dania zachwycą prowadzącą? Już w pierwszym odcinku wspólnie z Magdą wybierzemy się na… wesele! W poszukiwaniu kolejnych kulinarnych objawień słynna restauratorka uda się do Krakowa. Tam w restauracji Fiorentina skosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Na stół trafi Pstrąg Ojcowski, wędzony dymem z polskiej jabłonki pod cukrową kopułą. Do tego foie gras, czyli kacza wątroba, podana na kształt… owoców wiśni. Do tego konfitura figowa, karmelizowane orzechy i dekoracja z pudru z dyni. Niemałe emocji wzbudzi staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim. Soczysta jagnięcina z okolic Nowego Sącza to tylko przedsmak popisowego dania: steka po florencku, typu fiorentina. Jak dania oceni Magda? Czy sprosta zadaniu, które przygotował dla niej szef kuchni?

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Odkrycia Magdy Gessler w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły