StacjeFood Network07.01.2021 Food Network - Program TV na 07.01.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 07.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:05 Farma Kingów Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:35 Tajemniczy klient Real tv Właściciel Taverna Mazi w Seattle prosi Charlesa, aby ten zbadał plotki, jakoby członkowie personelu oferowali klientom poszukiwanie duchów w restauracji. 01:35 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:05 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 02:55 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym czwórka mistrzów kucharskich prezentuje swoje umiejętności przed jury. Sędziowe eliminują kolejnych uczestników aż do wyłonienia zwycięzcy programu. 03:40 Babcie w natarciu Odcinek 3 Real tv Cztery starsze panie walczą w kulinarnym pojedynku o prestiż i 10 tys. dolarów. W programie mają szansę pokazać, że potrafią przygotować najsmaczniejszy posiłek, jaki można sobie wyobrazić. 04:25 Rewolucja na talerzu Odcinek 5 Magazyn kulinarny Prowadzące dowodzą, że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o figurę i zdrowie. Stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność dań. 05:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 20 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey odwiedza hodowlę przepiórek. Uczy się też przygotowywać faszerowanego szczupaka. Gruszki są podstawą kolejnego dania - zapiekanki z serem, orzechami i bazyliowo-miętowym pesto. 05:35 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:10 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 06:40 Kuchenne triki Odcinek 4 Magazyn kulinarny Gotowanie powinno być proste, przyjemne i inspirujące. W kuchni liczy się nie tylko wprawa, ale i spryt. Szefowa kuchni Ewa Olejniczak ma dla widzów porady i triki do praktycznego zastosowania. 07:15 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:45 Jedzenie na pocieszenie Odcinek 8 Magazyn kulinarny W tym odcinku smażony w całości okoń morski po tajlandzku. Będzie podany z ketchupem z papryki i banana. W Japonii wieprzowina w Coca-Coli, a na koniec kanapka z krabem podana z salami w pysznej bułce. 08:15 Gotowanie z miłości Odcinek 2 Sezon 1 Magazyn kulinarny Francesca szykuje przyjęcie niespodziankę z okazji 6 rocznicy ślubu oraz rozkwitu rodzinnego biznesu. Przy takich powodach do świętowania, bohaterka nie może się doczekać spotkania z rodziną przy pysznym, wspólnym posiłku. 08:50 Laura: to proste! Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Laura Vitale pasją do gotowania zaraziła się od swojej włoskiej babci, która nauczyła ją przyrządzania pysznych dań i dzielenia się miłością przy wspólnym stole. 09:20 Laura: to proste! Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Laura Vitale pasją do gotowania zaraziła się od swojej włoskiej babci, która nauczyła ją przyrządzania pysznych dań i dzielenia się miłością przy wspólnym stole. 09:50 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 10:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 10:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 12:20 Zamiana szefów kuchni Odcinek 2 Reality show Autorzy zamieniają szefów kuchni z baru mlecznego i warszawskiej restauracji. Ceviche Bar to nowoczesna restauracja. W Płocku, przy jednej z najpiękniejszych ulic starego miasta mieści się Bar Tumska. 12:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 13:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:25 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 14:55 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:25 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:10 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 16:55 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:35 Zdrowo dla odmiany Magazyn kulinarny Doktor Ania wraz z bohaterką wybiera się do sklepu, doradza jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspiera ją Justyna Mizera - dietetyk sportowy i autorka wielu książek. 19:05 Subiektywny ranking smaków Odcinek 1 Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, dlaczego Polacy kochają włoską pizzę i jak pod żadnym pozorem nie należy jej jeść. Poznają też sekret amerykańskiego brownie. 19:35 Kolekcja smaków Odcinek 2 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 20:10 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 1 Magazyn kulinarny Autorzy sprawdzają, gdzie zjeść w Mediolanie. Pięć lokali polecanych przez pięciu mieszkańców miasta. W każdym miejscu można zjeść klasycznego włoskiego kotleta. Każdy przyrządzony według tych samych zasad, ale każdy inny. 20:40 Włoska uczta na morzu Odcinek 1 Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo ponownie wyrusza w podróż, aby odkryć nasze morze i jego dobro: w tym odcinku szef kuchni wysiądzie w swoim Vico Equense. 21:45 Najlepsze przysmaki z plaży Magazyn kulinarny Karolina Południowa szczyci się urokliwymi plażami. Katie Lee znajduje najlepsze posiłki na plażach Sullivan's Island, Mt. Pleasant, Isle of Palms i Folly Beach. 23:20 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 23:50 ● Trwa